BRANKO IVANKOVIĆ

Tanac: Još ću ja ispasti kriv za poraz u Splitu

26.02.2009.
u 13:46
Pogledaj originalni članak

U svom je Varaždinu, bavi se gradnjom svoga sportskog centra koji je trebao biti gotov sredinom svibnja, no neće biti kraj radovima prije srpnja. Branko Ivanković, bivši trener Dinama, također je gledao derbi Hajduk - Dinamo, iako o njemu baš ne želi rado govoriti.

- Mogu reći, kao i svi, da nogometa u derbiju nije bilo, nije to bilo dobro. Evo, susret u Ligi prvaka Inter - Manchester United ponudio je dobar nogomet, ali i mnogo korektnosti, fair-playa na terenu, tribinama i u najavama utakmice. Kod nas, kad se igra derbi, sve je u emocijama. To je spektakl, ali treba biti i zabava, događanje. Samo, sve to moraju poboljšati i događanja na terenu. A to je izostalo - procijenio je Branko Ivanković.

U čemu je griješio Dinamo, što biste vi drukčije napravili?

- Ne želim govoriti o tome, ljudi u klubu najbolje znaju jesu li pogriješili, i ako jesu, u čemu su pogriješili. Dinamo je moj bivši klub i ne bi bilo korektno da govorim što je bilo pogrešno. Razočaran sam igrom. No, nakon takve utakmice uvijek se vuku repovi ili pitanja. Primjerice, zašto Dinamo nije 15 bodova ispred Hajduka? Na kraju, još ću ja ispasti kriv - kaže Ivanković.

Izvršni Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić ionako je već prozvao bivše Dinamove trenere, ima vrlo loše mišljenje o hrvatskim trenerima.

- Tvrdim da su igrači najvažniji u sportu, a treneri najkvalitetniji radnici u sportu, ali su dezavuirani. Stručni su, 24 sata dnevno su u sportu i oni su stvaraju igrače, kako u rukometu, nogometu tako i u ostalim sportovima. No, nemamo dobru trenersku organizaciju, profesionalca koji bi je vodio. Nekomu nije u interesu da imamo jaku organizaciju. Alex Ferguson je tek u sedmoj godini rada u Manchester Unitedu došao do trofeja. Kod nas trener ne može izdržati ni sedam dana, kakvih sedam godina - zaključio je Ivanković.

Pogledajte na vecernji.hr