TOMISLAV DUJMOVIĆ

Treneru sam rekao sve najbolje o Kaliniću

08.03.2009.
u 14:08
Pogledaj originalni članak

Zagrepčanin Tomislav Dujmović (28), od ove zime nogometaš moskovskog Lokomotiva, još je prije dva tjedna znao za interes njegovoga kluba za Nikolu Kalinića.

- Moj trener Rahimov, koji me trenirao u Amkaru i inzistirao na mom dolasku u Lokomotiv, pitao me kakav je Kalinić nogometaš. Naravno da sam o svom sunarodnjaku rekao sve najbolje, jer Kalinića zaista cijenim, ali tada su u igri bili još neki napadači. Dalje o tome ne znam ništa više od onoga što sam pročitao u novinama, da je Hajduk odbio ponudu Lokomotiva - kazao je Dujmović.

Bi li Kalinić imao mjesta u momčadi Lokomotiva?
- Mi igramo s jednim napadačem, sjajnim Nigerijcem, Odemwingijem, no svaki dobar igrač bi nam dobro došao. Kalinić bi zaoštrio konkurenciju i sigurno bi odigrao dosta utakmica.

Dujmović je ove zime bez odštete došao u Lokomotiv iz Amkara. Ovo je za njega transfer života, jer kaže kako u Moskvi ima tri puta veći ugovor nego u Permu. Nagađa se da radi o 500.000 dolara.

- Već sam se nametnuo treneru i izborio mjesto u prvih 11. Lokomotiv je jedan od tri najveća ruska kluba, iza nas stoji moćan sponzor, ruske željeznice, i u ovoj sezoni upustit ćemo se u borbu za prvo mjesto, sa Zenitom i CSKA, s kojim igramo u četvrtfinalu kupa.

Lokomotiv je u ovom prijelaznom roku u pojačanja potrošio čak 18 milijuna eura. Najskuplje je plaćen Crnogorac Marko Baša iz francuskog Le Mansa, čak 5,5 milijuna eura.

Iako je novak u momčadi, Dujmović se kod tadžikistanskog trenera Rahimova već izborio za status trećega kapetana. Prvi među jednakima sada je ruski reprezentativac Dinjar Biljaletdinov.

Moskovski Lokomotiv dva puta je bio ruski prvak, 2002. i 2004. godine, a čak pet puta osvajao je kup, po čemu je rekorder.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr