Nervozni trener

Vaha ima gard, nije Crnac prvi s 'porcijom'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Vaha ima gard, nije Crnac prvi s 'porcijom'
06.03.2011.
u 21:26
Treneri Villarreala i Steaue, pa navijač Osijeka, a sad i Pavo Crnac osjetili su žestoke reakcije maksimirskog stratega.
Pogledaj originalni članak

Laki je malo nervozan – rečenica je iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug. I Dinamov Laki malo je nervozan, Vaha je opet podignuo glas, ovaj put na pomoćnog trenera Slavena Belupa Pavu Crnca. Naime, Vahid Halilhodžić na njega je ispalio verbalni rafal u subotnjem susretu s Koprivničanima (0:0).

Rušite me dva, tri mjeseca

Sad, je li Halilhodžić zbog nečega posebno nervozan, je li ga Crnac doista nečim 'piknuo' ili je Vaha jednostavno takav, s visokim 'gardom', teško je razlučiti. No, argumenata za sva ta razmišljanja ima.

Nervozan može biti jer Dinamo baš ne igra lijepo, tek nekoliko prilika u domaćoj utakmici, dva boda koja su mu izmicala iz ruku možda su dovoljan razlog za nervozu. Možda mu se ne sviđa činjenica da Zdravko Mamić više ne dolazi na utakmice. A to je uvijek bio znak za uzbunu, nijedan trener nije preživio Mamićevo bojkotiranje utakmica. Iako, i Vaha i Mamić kažu da su im odnosi odlični, profesionalni...

– Rušite me već dva, tri mjeseca – spomenuo je Vaha.

Za nervozu ima i drugih razloga, možda ipak ne tone lako u san kad se sjeti Sammirovih izlazaka i priča da ni igrači baš više ne dišu složno sa svojim trenerom.

Jasno, nije nemoguće da je Halilhodžić jednostavno puknuo na neke riječi Pave Crnca i da je to jedini razlog zbog kojih je 'Laki malo nervozan.' Bio bi to i dovoljan razlog da Vaha plane, to prije što mu to nije prvi put. Uostalom, bivši igrači koji ga znaju iz dana u Veležu kažu da je bio nezgodan i kao igrač, da je uvijek imao 'visok gard' i nekoliko je puta bio na rubu incidenta. Uostalom, Vaha je čovjek koji ne da na sebe. Iskusili su to i drugi otkako je Halilhodžić u Maksimiru.

Treneru Villarreala nije oprostio što mu nije u Zagrebu čestitao na pobjedi, no tu nekog ozbiljnijeg sukoba nije bilo. Ali je zato Vaha u Turskoj uletio u teren za susreta sa Steauom, malo je nedostajalo da se obračuna s njihovim trenerom Lacatusom. Kad su ga vrijeđali u Osijeku, okrenuo se prema publici i pozvao navijača da siđe, da se obračunaju. Sad je svoje dobio Pavo Crnac.

Može biti kažnjen

Bolji poznavatelji trenera Dinama vele da je to samo stvar karaktera, da je zapaljive prirode jer je bik njegov horoskopski znak. Ovaj događaj u subotu moglo bi Vahi donijeti i štetu. Nije nemoguće da sve pregleda i Disciplinska komisija HNS-a pa da plavi strateg dobije nekakvu kaznu. Čak i da je u pravu, ne bi smio tako reagirati. Opravdanje mu može biti samo ako je time htio motivirati svoje igrače.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

VE
Velikogoričan56
21:56 06.03.2011.

Covjek prosto da ne povjeruje koliko je ovaj Junaci pokvaren covjek, a mozda i nije nego samo mentalno ogranicen, to bi trebalo malo istraziti. Umjesto nee smislene analize igre glavna je tema \" ispad \" Vahe, prakticki pokusaj javnog linca. Bljak novinarstvo

SO
sonce
22:09 06.03.2011.

Junaci stvarno prelaziš granice ukusa. Jadn novinarčič. sredi se več jednom i promeni svoj stil pisanja narod te proklinje od glave do pete.

RE
rene
06:00 07.03.2011.

a mozda junaci pokusava postati kolumnista... ali i tekst i tema su mu jadni