LUKA SUČIĆ

Vatrenog su pitali hoće li navijati za Dinamo ili Salzburg. Evo što je odgovorio okupljenim novinarima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Vatrenog su pitali hoće li navijati za Dinamo ili Salzburg. Evo što je odgovorio okupljenim novinarima
09.10.2024.
u 19:30
Mladi hrvatski veznjak je u posljednjem kolu Primere postigao fantastičan gol protiv Atletico Madrida u susretu koji je završio 1-1. Sučić je u 84. minuti prekrasnim udarcem iz voleja postigao svoj prvijenac i spriječio poraz Real Sociedada. Pohvale su stizale sa svih strana svijeta.
Pogledaj originalni članak

Uoči nastavka kvalifikacija u Ligi nacija te utakmica protiv Škotske u subotu u Zagrebu, te Poljske u utorak u Varšavi, s novinarima su u Maksimiru razgovarali hrvatski veznjaci i bratići Luka (22) i Petar (20) Sučić.

"Drago mi je da smo se okupili. Očekuju nas dvije teške utakmice, posebno protiv Škotske koja je čvrsta ekipa premda je bez bodova. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti," kazao je u uvodu Luka.

"Škotska igra u čvrsto bloku, trebat će nam dosta strpljenja, brz pas, brza igra," dodao je veznjak Real Sociedada.

Mladi hrvatski veznjak je u posljednjem kolu Primere postigao fantastičan gol protiv Atletico Madrida u susretu koji je završio 1-1. Sučić je u 84. minuti prekrasnim udarcem iz voleja postigao svoj prvijenac i spriječio poraz Real Sociedada. Pohvale su stizale sa svih strana svijeta.

"Dojmovi su se sada slegli, fokus mi je na reprezentaciji. Bio je to fenomenalan gol, šteta što nismo pobijedili," kazao je i prokomentiravši igru u Španjolskoj i Austriji iz koje je stigao u Primeru.

"Nogomet je puno drugačiji, u Španjolskoj se više igra, u Austriji je to više bilo nabijanja i trke. Meni Španjolska puno više odgovara, vidi se po utakmicama kako igram, vrlo sam sretan."

VEZANI ČLANCI:

Dodao je kako je zadovoljan svojim igrama.

"Dva mjeseca sam u klubu, dobro sam se uklopio, na meni je samo da nastavima raditi. Gol sam posvetio obitelji jer su oni uvijek uz mene."

Prošlog tjedna pogodak je postigao i Petar Sučić za Dinamo u susretu protiv Monaca. Na pitanje čiji je gol ljepši, njegov ili Petrov, dao je diplomatski odgovor.

"Oba su bila lijepa, vi ocijenite. Čestitao sam Petru na golu, pratio sam utakmicu. Bio sam sretan kada je Dinamo vodio 2-0, nažalost na kraju je završilo 2-2. Cijeli klub može biti ponosna što su tako fantastično odigrali protiv Monaca."

Je li vrijeme i za prvijenac u dresu "Vatrenih" ?

"Nadam se da je, već sam duže vrijeme ovdje, čekam prvijenac, nadam se da će pasti baš na Maksimiru."

Dinamo će uskoro igrati protiv RB Salzburga, njegovog bivšeg kluba. Otkrio je za koga će navijati.

"Naravno da ću navijati za bratića Petra. Navijam za svaki hrvatski klub kada igra u Europi. Bit ću za Dinamo, bodrit ću ih i nadam se pobjedi."

Na idućeg hrvatskog suparnika osvrnuo se i Petar Sučić koji je na pripreme stigao sa zavojem oko glave. Posljedica je to udarca koji je veznjak Dinama primio pred kraj utakmice u Varaždinu proteklog vikenda. Igrač Varaždina udario ga je laktom u skoku i potekla je krv pa sada mora nositi povez na glavi.

"Dobro sam, hvala na pitanju," kazao je pa nastavio: "Maksimalan je fokus na reprezentaciji, kako kod mene, tako i kod svih ostalih igrača. Pripremamo se za Škotsku, koja prva dolazi. Čvrsta su i agresivna momčad, neće biti nimalo lagana utakmica. Svi treniraju, svi se spremaju, svi žele pobijediti. Borit će se i oni za pozitivan rezultat. Svjesni smo da neće biti lako, ali ne sumnjam u našu kvalitetu," kazao je.

I Petar je prokomentirao golove koje su on i Luka zabili.

"Sretni zbog golova, drago nam je da smo postigli takve golove, ali sada je maksimalan fokus na reprezentaciju, ispred nas je teška utakmica. Treba se potruditi i na njoj postići pogodak."

VEZANI ČLANCI:

Iza Petra Sučiča je vrtoglavi uspon karijere. Prvo Dinamo, pa sada reprezentacija....

"Iskreno, pokušavam biti što mirniji. Sve ide brzo, moram ostati na zemlji i jako puno raditi. Svjestan sam da sam mlad i da ima puno stvari u kojima moram napredovati i poboljšavati ih."

Osvrnuo se na razliku između kluba i reprezentacije.

"Prevelika je čast igrati za Dinamo i za Hrvatsku. Za Hrvatsku je ipak drugačiji osjećaj, najljepša je stvar na svijetu igrati za reprezentaciju."

Dodao je kako je veliki gušt trenirati i igrati s Lukom Modrićem.

"Imamo respekt prema njemu, stvarno je gušt trenirati i igrati s njim. Samo da stojiš sa strane i da ga pratiš kako on sve to radi je gušt, a tek trenirati i igrati s njim je velika čast," zaključio je na kraju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.