DINAMOVA STRUKA Teški su dani pred Marijanom Vlakom i Hrvojem Braovićem

Vlak bez Europe i prvog mjesta

23.02.2009.
u 16:20
Pogledaj originalni članak

Tek je počelo, a treneru već nije lako. Marijan Vlak sljedećih će dana živjeti na tankoj niti, svjestan da mu je sad svaka nova utakmica ispit koji mora položiti s odličnim da bi ostao na Dinamovoj klupi.

Koliko god se Zdravko Mamić kleo u njega, iskustvo nam govori da na toj žarkoj klupi nitko nije siguran. Pogotovu kad izgubi od Hajduka, i to bez ispaljenog metka. I kad ne pripremi dovoljno dobro momčad za ono što je ondje čeka. Pa i na neregularne uvjete.

- Pripremali smo se odlično, ali u sredini nismo uspjeli sačuvati loptu, nismo imali pas-igru. Možda zbog svih događanja na stadionu, možda je zbog nekoliko grubih startova na početku dio igrača osjetio strah, nestalo je sigurnosti - kaže Vlak.

Pa zar i na to ne treba pripremiti momčad. Kad je to Hajduk na travnjaku dočekao plave i igrao gospodski. Uvijek je to na nož, u kost, uvijek su to baklje i prekidi.

Barem je Vlak već godinama u našem nogometu i zna kako to izgleda. I na takve je stvari morao pripremiti i sebe i momčad. A nije.

Iako je tek prvo proljetno kolo, nije dobro kad se treneru počne gledati statistika.

A ona u Vlakovu slučaju zasad nije bajna. Dinamo je u službenim utakmicama vodio u šest susreta. Pobijedio je Zagreb, Varteks i Zagoru, izgubio je one najvažnije, od Udinesea, Spartaka i Hajduka.

Prvo je ostao bez Europe, a to se željelo dobiti s njime, sad je ostao i bez prvog mjesta u HNL-u. Teško da smije još jednom pogriješiti.

Pogledajte na vecernji.hr