EPPO RADI PUNOM PAROM

Bivšeg člana rumunjskog parlamenta terete za štetu od 1,7 milijuna eura

Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Bivšeg člana rumunjskog parlamenta terete za štetu od 1,7 milijuna eura
11.05.2023.
u 16:57
Osim njega i tvrtke još su optužena dva administratora, računovođa, inženjer gradilišta....
Pogledaj originalni članak

Da Hrvatska nije jedina zemlja u kojoj se političarima uhvaćenima s rukama u korupcijskom pekmezu bavi Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) svjedoči i primjer iz Rumunjske u kojoj je neki dan podignuta  optužnica protiv pet osoba, među kojima je i bivši član rumunjskog  parlamenta te dvije tvrtke koje se terete za prevaru s novcem iz EU fondova tešku 1,7 milijuna eura.

Prema optužnici, petorka se tereti da je od rujna 2018. do veljače 2023. pomoću lažnih isprava i dozvola, ishodovala novac iz EU fondova, kako bi osnovali poljoprivredno gospodarstvo. Aplicirali su i dobili 1.9 milijuna eura, no zadnjih 200.000 eura im nije isplaćeno jer je prevara otkrivena pa je pokrenuta istraga.

Stoga se terete za štetu od 1,7 milijuna eura, zbog čega im je blokirana imovina i vrjednija od 1,7 milijuna eura. Prvooptuženi je bivši član  rumunjskog parlamenta koji je osnovao tvrtku preko koje je aplicirao za novac iz EU fondova, a osim njega i tvrtke još su optužena dva administratora, računovođa, inženjer gradilišta....

EPPO ih tereti za krivotvorenje i prijevaru protiv financijskih interesa EU.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.