OTKRILA GA CARINA

FOTO Srbin pao na Bajakovu. Dobio je kaznu veću od 13.000 eura, evo što je htio prokrijumčariti

Foto: carina.gov.hr
1/5
26.10.2024.
u 10:02

Kako je izvijestila carinska uprava, državljanin Srbije nije podnio carinsku deklaraciju za robu, a službenici su mu je pronašli prilikom pregleda

Državljanin Srbije dobio je kaznu od čak 13.200 eura nakon što su ga carinski službenici uhvatili kako je, prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, pokušao prokrijumčariti fungicide. Točnije, radilo se o 720 litara kemijskog sredstva za zaštitu bilja, a za koje su propisane zabrane pri uvozu.

Kako je izvijestila carinska uprava, državljanin Srbije nije podnio carinsku deklaraciju za robu, a službenici su mu je pronašli prilikom pregleda. Zbog ovog prekršaja izrečena mu je je kazna od 13.200 eura, a u to su obračunati i naplaćeni troškovi uništenja tih fungicida u iznosu od 4.858,35 eura. 

FOTO Donosimo cjenik policijskih usluga. Evo koliko trebate dati zgriješite li nešto od ovoga

1/22

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije