DONOSIMO POPIS

Jesenski upisi u tijeku: Pogledajte koje sve škole još imaju slobodna mjesta

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Ministar Jovanovi? u rad pustio internet stranicu upisi.hr i ozna?io službeni po?etak e-upisa
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Upisi u srednju školu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Upisi u srednju školu
20.08.2024.
u 09:47
Ove godine, prema odluci Ministarstva, provodit će se i treći rok upisa u srednje škole. Prijave za taj rok počinju 2. rujna i traju do 27. rujna, dok će broj slobodnih mjesta biti objavljen 30. kolovoza
Pogledaj originalni članak

Nova šansa za upisu srednju školu sve školarce završene osnovne škole započla je jučer 19. kolovoza u 14 sati, i traje sve do petka, 23. kolovoza. Jesenski rok namijenjen je učenicima koji nisu upisali srednjoškolski program tijekom ljetnog roka, a sada imaju priliku upisati neki drugi program. Slobodna mjesta dostupna su u gimnazijama, gotovo svim strukovnim školama, te brojnim srednjim glazbenim školama diljem zemlje. U gimnazijama je na raspolaganju nešto više od 1400 upisnih mjesta, uključujući privatne srednjoškolske ustanove. Popis tih mjesta ažuriran je prošlog tjedna, a detalje možete pogledati u tablici ispod. 

Važno je napomenuti da, ako škola koju želite upisati zahtijeva dodatne provjere znanja, rok za prijavu u tu školu je raniji, odnosno do 21. kolovoza. Kao i tijekom ljetnog roka, upisi se provode online. Konačne ljestvice upisa bit će objavljene 26. kolovoza, a učenici će od tog datuma do 29. kolovoza ispisivati i ponovno učitavati potpisane i ispunjene upisnice u sustav. Nakon što ih škola verificira, učenici će biti upisani.

Učenici koji su se na ljetnom upisnom roku upisali u neku od srednjih škola koja im zapravo ne odgovara i koju žele promijeniti ne prijavljuju se na jesenski rok niti ulaze u sustav za trajanja jesenskog roka. Također, ove godine, prema odluci Ministarstva, provodit će se i treći rok upisa u srednje škole. Prijave za taj rok počinju 2. rujna i traju do 27. rujna, dok će broj slobodnih mjesta biti objavljen 30. kolovoza, piše srednja.hr. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.