Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽAN DAN ZA UČENIKE

Počele su prijave za upise u srednje škole: Prve ljestvice objavljene su u 14 sati

Upisi u srednju školu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
28.06.2024.
u 15:19

Programe koji za upis provode dodatne provjere, učenici mogu prijavljivati do 1. srpnja u 16 sati

Oko 40 tisuća učenika u sljedećih nekoliko dana mora odlučiti koju će srednju školu upisati. Online prijave za upise započele su ovoga petka, a učenici mogu prijavljivati škole do 8. srpnja u podne. Iznimka su škole koje provode prijemne ispite ili dodatne provjere, a za njih se prijave ranije zaključuju. Prve ljestvice poretka objavljene su u 14 sati. 

Učenici škole prijavljuju kroz sustav srednje.e-upisi.hr, a planiran je broj upisnih mjesta za ukupno 48.135 učenika u 2.180 razrednih odjela. Prijaviti se može do šest programa, a na prvo mjesto treba staviti školu koju bi učenik najranije upisao. Program pored kojeg u stupcu "Najbolji odabir" stoji zelena kvačica je program za koji kandidat trenutno ostvaruje pravo upisa, piše Srednja.hr.

Programe koji za upis provode dodatne provjere, učenici mogu prijavljivati do 1. srpnja u 16 sati. Riječ je o osam škola u Zagrebu - I., III., V., X. i XV. gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog, Prirodoslovna škola Vladimira Preloga i Gimnazija Lucijana Vranjanina.

Konačne ljestvice poretka izlaze 10. srpnja, a učenici na kraju trebaju dostaviti i upisnice u školu. Što se tiče učenika koji su na produžnoj nastavi, ako su položili predmet i unesena im je ocjena, moći će odabrati obrazovni program do datuma zaključavanja odabira. Ako im ocjena nije zaključena do 8. srpnja, morat će čekati jesenski rok upisa

FOTO/VIDEO Hrvatski vojnici pokazali vještine u zahtjevnoj morskoj obuci
Upisi u srednju školu
1/30

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije