MILANKA OPAČIĆ:

'Linić je u dvije i pol godine napravio veliki posao'

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Milanka Opačić
06.05.2014.
u 15:15
Mrsić je uvjeren kako će Lalovac dobro obnašati posao ministra
Pogledaj originalni članak

– U dvije i pol godine, koliko je bio u Vladi, Slavko Linić napravio je veliki posao – izjavila je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić navodeći kako je s Linićem dobro surađivala.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović danas je objavio smjenu ministra financija Slavka Linića. Milanović je rekao da će za novog ministra predložiti dosadašnjeg Linićeva zamjenika Borisa Lalovca.

Smjenu ministra Linića u Splitu su komentirali ministri Ranko Ostojić, Arsen Bauk i predsjednik Sabora Josip Leko.

– Premijer ima mandat odlučivati o svojim suradnicima. Ako izgubi povjerenje u nekoga, može ga smijeniti. Odlučio je predložiti Lalovca za novog ministra, što znači da ima njegovo povjerenje, a on ima pravo birati svoje suradnike – rekao je Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade.

Kakvo je to pitanje?

Baukov odgovor na pitanje podržava li premijera

– Surađivao sam s kolegom Linićem, o toj suradnji ne mogu ništa loše reći – rekao je ministar uprave Arsen Bauk koji na pitanje je li Vlada uzdrmana, odgovara da Vlada mora funkcionirati.

– Što se tiče stranke i dnevno-političkih odnosa, svaki potez na njih utječe. Dobar dobro, a loš loše – rekao je Bauk. Na pitanje podržava li premijera, Bauk je odgovorio: "Kakvo je to pitanje?"

– Nisam upoznat sa situacijom, o tome nismo raspravljali u stranci. Mogu reći da je premijer mandatar i uvijek može predlagati promjene u Vladi – rekao je Josip Leko, predsjednik Sabora. Na pitanje je li ovaj potez oslabio SDP, kaže da će o tome razgovarati u stranci.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je da premijer ima ovlasti za ovaj potez jer su njihovi mandati od početka na raspolaganju.

– Važno je da u Vladi vlada razumijevanje i sasvim je sigurno da potez premijera ide za time da nestanu sukobi – rekao je Mrsić koji je "apsolutno siguran" da će Lalovac dobro obnašati posao ministra.

Boris je izuzetno dobar financijaš i sudjelovao je u svim reformama koje smo provodili – rekao je Mrsić.

>> Linić o smjeni: To je odluka premijera i ja je prihvaćam!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
Deleted user
15:49 06.05.2014.

Odradio je velik posao samo u čiju korist?

Avatar tituš
tituš
15:43 06.05.2014.

svi vi koji tvrdite da je obavio veliki posao morate pod hitno otići uz prethodni pretres DORH-a i drugih istražitelja, a bogme bio bi potreban i liječnički pregled! Tvrditi ovakvo što, doista treba biti toliko glup ili zaslijepljen! To govori i o elementarnom neznanju, a još više o neosjetljivosti i ugođaju koji vam položaj pruža. To kažete, tek da nešto kažete. Za vas ne postoji kriza, recesija, depresija, ovrha, blokada, bijeda, strah od sutra, vi ste se na račun naroda dobro potkožili! Blizu vam je kraj drugovi!

Avatar MK
MK
16:06 06.05.2014.

...Neznam kako ce izmjena vlade Zorana Milanovica proci kroz Sabor - jer nije u pitanju Lalovac - nego na ispit u Sabor sada ide citava Zokijeva vlada! ...Svaki zastupnik SDP-a i HNS-a mora se zapitati ali ovakvoj Vladi Zorana Milanovica uopce moze jos jednom dati potvrditi mandat.