'Premijer sve rekao'

Grčić: Smjena ministra Linića ojačat će Vladu

Branko Grčić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
06.05.2014.
u 15:31

Na pitanje hoće li smjena oslabiti Vladu, Grčić je rekao da je "Vlada bila stabilna i ostala je stabilna"

Nema se tu što komentirati jer je premijer sve rekao. On je mandatar, on predlaže ministre i on ih smjenjuje ako procjeni da nije potpuno zadovoljan radom ili nema dobru komunikaciju. Tako je i s prijedlogom imenovanja novog ministra financija. Dakle, on procjenjuje da ima povjerenje u sadašnjeg zamjenika gospodina Lalovca, da je mlad, stručan, da je bio u sustavu, da jako dobro poznaje sve projekte i poslove, i da je možda to ono što ga najbolje kvalificira da preuzme ulogu ministra – rekao je danas u Čakovcu potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić.

Na pitanje hoće li smjena oslabiti Vladu, rekao je da je "Vlada bila stabilna i ostala je stabilna". – Vrlo je važno da premijer ima kvalitetnu komunikaciju sa svim članovima Vlade. To je uvjet stabilnosti Vlade, i u tom smislu ovo bi zapravo trebalo biti jačanje Vlade – zaključio je Grčić koji je položio temeljni kamen buduće industrijske praonice radne odjeće i pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, u koju njemačka tvrtka CWS-boco ulaže 12 milijuna eura. Zapošljavat će 60 radnika.

Grčić je istaknuo da je to još jedan pozitivan primjer stranog ulaganja nakon ulaska Hrvatske u EU. Dodao je da pokazatelji govore da je Hrvatska blizu gospodarskog preokreta, no u Vladi su oprezni i čekaju da se taj trend stabilizira. – Uvjeren sam da će Vlada u ovom mandatu pokrenuti gospodarstvo – rekao je Grčić.

>> 'Prihvaćam odluku premijera o smjeni. O svemu ću govoriti nakon 25. svibnja'

>> Obersnel razočaran smjenom Linića: To nije kolegijalno ni ljudski!

>> Milanović smijenio ministra Linića!

Komentara 28

SL
Slivnjak
15:46 06.05.2014.

Ovo je mazanje očiju građanima. Nije se Linić razbolio pa da ga sada mijenja njegov zamjenik. Znači radit će se sve kao i do sada, a što se tiče Grčića da je on smijenjen dobitak za Hrvatsku bi bio višestruk.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
15:45 06.05.2014.

Kako bi Vlada tek ojačala da svi preostali ministri počine ceremonijalno kolektivno samoubojstvo.

LO
lokun
15:41 06.05.2014.

Nakon odlaska najboljeg ministra i ministra koji je JEDINI radio vlada će ojačati ha ha ha promjeni terapiju druže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije