Proslave u Ozlju

Nagrada za životno djelo za učiteljicu Anu Mekić

Foto: Zdravko BIčak/VLM
Nagrada za životno djelo za učiteljicu Anu Mekić
02.05.2013.
u 11:58
Tomislav Marinčić, direktor C&A Hrvatska dobio priznanje jer je pomogao opremiti škole, te Dječji vrtić i jaslice Zvončić
Pogledaj originalni članak

Tradicionalno, prisjećajući se pogibije Zrinskih i Frankopana Grad Ozalj proslavio je svoj dan.

 Gosti iz Slovenije

 No, ovoga puta bila je riječ o dvostrukoj proslavi, jer se obilježavalo i 30 godina od potpisivanja povelje o bratimljenju tadašnjih općina Ozalj i Metlike u susjednoj Sloveniji. Zato su među mnogobrojnim gostima i uzvanicima bili i prijatelji iz Slovenije predvođeni Renatom Brunskole, zastupnicom u slovenskom parlamentu i bivšom gradonačelnicom Metlike, te sadašnjim prvim čovjekom prijateljskog grada Darkom Zevnikom.

 U pozdravnim govorima Slovencima su dobrodošlicu poželjeli i gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić i predsjednik Vijeća Ivica Benković. Benković se obratio i mnogobrojnim stranačkim dužnosnicima koji su stigli na proslavu, čestitao im je na hrabrosti da se kandidiraju, te poželio svim Ozaljčanima da izaberu najbolje koji će voditi Grad u idućem mandatu.

 Na proslavi su uručena i godišnja priznanja. Na polju gospodarstva za iznimne dosege u poslovnim rezultatima, ali i za promociju grada izvan njegovih granica nagrađena je tvrtka Petica, te Marijan Lešćanec.

Za izniman doprinos u poljoprivrednoj proizvodnji nagradu je dobilo žumberačko Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ilije Strahinića. Tomislav Marinčić, direktor tvrtke C&A Hrvatska, dobio je priznanje grada Ozlja zbog nesebičnog sudjelovanja u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i donacijama kojima su opremljeni školski objekti, te Dječji vrtić i jaslice Zvončić. Nagrada za životno djelo uručena je Ani Mekić, profesorici geografije koja je 35 godina radila, najprije u školi u Vivodini, a potom u matičnoj školi Slave Raškaj.

 Nagrada kao poticaj

 – Ja sam u zasluženoj mirovini, iako moram priznati da sam se toga pomalo bojala. No, sada sam sretna. Ipak, ovo priznanje, a pogotovo kada to govorim u ime svih drugih nagrađenih, smatram kao poticaj prije svega gospodarstvenicima da još više rade i da se još više trude. Neka to bude poticaj i mladima da se jače uključe u koštac sa proizvodnjom i gospodarstvom uopće – rekla je A. Mekić.

 Na proslavi su prigodan nastup imali i učenici Glazbene škole Karlovac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.