HOROR U ENGLESKOJ

Ubila roditelje i godinama živjela s njihovim tijelima prije no što ju je policija otkrila: 'Znala sam da će ovaj dan doći'

Virginia McCullough court case
Foto: Elizabeth Cook/PRESS ASSOCIATION
1/2
13.10.2024.
u 09:51

McCullough je za vrijeme suđenja tiho gledala u pod, a tek kada je puštena snimka intervjua u kojemu opisuje kako je ubila majku, počela je plakati

Detalji promišljenog zločina Virginie McCullough iz britanskog Great Baddowa u pokrajini Essex potresli su policijske službenike, sud, ali i sumještane koji tvrde da su 36-godišnjakinju smatrali neobičnom, no nikada nisu posumnjali da je sposobna ubiti nekoga. Kada su joj policijski službenici upali u kuću u rujnu 2023. godine, znala je što se događa, a pitala se samo zašto im je tako dugo trebalo. "Razvedrite se, napokon ste ulovili zločinca" kazala je policajcima koji su je vezali lisičinama. U petak je osuđena na doživotnu kaznu zbog ubojstva svojih roditelja, a mora odslužiti najmanje 36 godina.

Sve je počelo 2019. godine kada je naglo postala tajnovita. Rođacima je rekla da ne dolaze te da su njeni roditelji otišli u mirovinu na obalu Essexa. Iako je nekima priča odmah bila sumnjiva, mračni plan McCullough otkriven je tek četiri godine kasnije, doznaje BBC. John McCullough (70), umirovljeni profesor poslovnih studija, pronađen je u jednostavnoj grobnici od cementnih blokova i deka, dok je njegova supruga Lois (71) bila sakrivena u ormaru na katu kuće iza vreća za spavanje i popluna. Oboje su preminuli od trovanja lijekovima na recept, a Lois je osim toga i pretučena čekićem i izbodena.

"Teško mi je povjerovati da je Virginia ubila svoje roditelje. Činila se kao ugodna osoba, bila je duhovita, imala je crni smisao za humor" opisao je susjed Phil Sargeant. Alarm je prvi put zazvonio u ordinaciji obiteljskog liječnika McCulloughovih koji se u rujnu 2023. godine zabrinuo nakon što neko vrijeme nije vidio stariji par. Njihova je kći telefonom otkazivala dogovorene preglede uz niz različitih isprika. Na ruku joj je išla pandemija zbog koje je godinama bilo manje sumnjivo što dvoje starih ljudi ne izlazi iz kuće, naročito za vrijeme lockdowna. Nekoliko tjedana prije no što su otkrivena tijela njenih roditelja, Virginia je sama pozvala policiju u kuću kako bi prijavila navodni napad na sebe. Ne zna se zašto se odlučila na takav potez, no prema teorijama istražitelja, testirala je granice svoje prevare. Kada su je došli uhititi, policijskim službenicima je poručila da je znala da će taj dan jednom doći. "Zaslužujem kaznu koja mi dolazi, jer je to ispravna stvar i možda će mi dati malo mira" kazala je.

Dokumenti koji su za vrijeme istrage pronađeni u kući otkrili su motiv njenog stravičnog zločina: nastojala je sakriti razmjere dugova u koje je upala. Iskorištavajući dobru volju svojih roditelja potajno je trošila njihov novac i napravila više kreditnih kartica na njihova imena za koje nije plaćala račune. Krivotvorenim pismima uvjerila ih je da su izgubili novac u prijevari, dok im je govorila da je zaposlena i radi na tome da postane umjetnica. Ukupno je potrošila gotovo 180 tisuća eura novca svojih roditelja prije no što ju je policija zaustavila, od čega 25.000 na online kockanje.

McCullough je za vrijeme suđenja tiho gledala u pod, a tek kada je puštena snimka intervjua u kojemu opisuje kako je ubila majku, počela je plakati. "Izgledala je tako nevino, samo je slušala radio. Ušla sam tri puta dok sam skupljala hrabrosti, ali znala sam da ne smijem okolišati. Ona me samo gledala u nevjerici" kazala je policiji. "McCullough je lagala o gotovo svakom aspektu svog života i održavala predstavu kojom je prevarila sve bliske osobe i iskoristila dobru volju svojih roditelja. Ona je inteligentna i sposobna manipulatorica koja je bez predumišljaja ubila svoje roditelje" ocijenio je sudac.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo je sudnica u kojoj je dječak ubojica iz Beograda davao iskaz

Virginia McCullough court case
1/36
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije