Kolaps zbog poplava

Nakon obilnih kiša, Hrvatskoj prijete nove oborine

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Nakon obilnih kiša, Hrvatskoj prijete nove oborine
12.09.2014.
u 08:42
Od nedjelje se očekuje postupno malo toplije vrijeme. Na Jadranu će u subotu prevladavati djelomice sunčano, još povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom dijelu
Pogledaj originalni članak

Grmljavinsko nevrijeme uz obilne oborine jučer je izazvalo velike probleme diljem Hrvatske. U Vodicama je nastao kolaps zbog poplava, a velikih problema sa obilnim kišama bilo je i u Splitu te Dubrovniku. U unutrašnjosti Hrvatske najgore je stradalo šire područje Pakraca i Lipika. U Pakracu i Kusonjama je poplavljeno 25 kuća. Zbog porasta vodostaja zabrinuli su se i stanovnici naselja uz Kupu.  

U kopnenom će području danas prevladavati oblačno, a sredinom dana i poslijepodne sunčana su razdoblja najvjerojatnija u istočnim i sjevernim krajevima. Povremeno se očekuje kiša, obilnija ponovno navečer i u noći u Gorskome kotaru, Lici te središnjim i sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab. Na sjevernom će Jadranu poslijepodne jačati bura, a na srednjem i južnom jugo, pa se u prvom dijelu noći na granici sjevernog i srednjeg očekuju i orkanski udari. Najviša temperatura između 13 i 18, na Jadranu i u istočnoj Slavoniji 21 i 26°C.

Od nedjelje se očekuje postupno malo toplije vrijeme. Na Jadranu će u subotu prevladavati djelomice sunčano, još povremeno uz malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjevernom dijelu.

Meteoalarm je danas najavio opasno vrijeme na području Rijeke, Istre, Kvarnera i u podvelebitskom primorju dok je u ostatku Hrvatske, osim Slavonije, potreban oprez zbog potencijalnih pljuskova ili većih količina oborina. Na riječkom području očekuje se olujna bura s udarima i do 100 kilometara na sat, dok će u većini Hrvatske, posebno Dalmaciji, Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnim dijelovima, biti obilne kiše s količinima oborine iznad 35 milimetara po četvornom metru.

>> Kolaps u Vodicama, nevrijeme stiglo do Splita i Dubrovnika! Poplavljene kuće, škole, vrtići, ulice...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
Objektivno...
13:29 12.09.2014.

Halo. Jel to 060 9011? Jel da zovemo za poplavljene? 'Oću, al najprije da vidim čl. 17. Ugovora koliko kome ide od tih 6,25 kn...

OB
Objektivno...
07:57 14.09.2014.

Koji 060 da zovemo da ta kiša već konačno prestane? Jel tu kišurinu odabrao Đelo Hadžiselimović?