LETIO ZA ŠPANJOLSKU

Incident na nebu: Zrakoplov hitno morao sletjeti zbog onoga što je putnici bilo u kutiji s hranom

Ilustracija avion
Foto: Pixabay/Ilustracija
21.09.2024.
u 15:46

Preusmjeravanje leta, kako je naveo jedan od putnika, produžilo je put za nekoliko sati

Zrakoplovna kompanija Scandinavian Airlines priopćila je kako je jedan od njezinih letova morao hitno sletjeti nakon što je u srijedu iz obroka u letu istrčao miš. Zrakoplov je letio iz norveškog grada Osla za Malagu u Španjolskoj, a morao je sletjeti u Kopenhagen u Danskoj. Preusmjeravanje je bilo u skladu s procedurama tvrtke jer je krzneni slijepi putnik predstavljao sigurnosni rizik, rekao je glasnogovornik zrakoplovne kompanije Oystein Schmidt. Putnici na letu kasnije su drugim zrakoplovom prebačeni u Malagu.

Zračni prijevoznici obično imaju stroga ograničenja oko glodavaca u zrakoplovima kako bi spriječili da pregrizu električne žice. "To je nešto što se događa izuzetno rijetko", rekao je Schmidt, navodi BBC.

Jarle Borrestad doživio je incident iz prve ruke. Naime, kazao je kako je miš pobjegao iz kutije s hranom koju je otvarala žena koja je sjedila pokraj njega na letu. Borrestad je rekao da je situacija bila vrlo mirna i da ljudi "uopće nisu bili pod stresom". No, priznao je da je čarape ipak navukao preko hlača kako mu se miš ne bi zavukao uz noge. Preusmjeravanje leta, kako je naveo, produžilo je put za nekoliko sati. 

GALERIJA Vrhunac vodnog vala stiže u Budimpeštu, pogledajte kako se građani snalaze
Ilustracija avion
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar pingwin
pingwin
17:04 21.09.2024.

Miš uz pušku miš niz pušku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije