Gdje mu je bila pamet?

Otkrio što nikada ne smijete napraviti u sauni: Zamalo sam nas sve ubio

Foto: Getty Images
sauna
Foto: Thinkstock
Sauna
Foto: Thinkstock
Sauna
04.03.2020.
u 08:56
Muškarcu nije bilo dovoljno vruće u sauni pa ju je odlučio zagrijati zalijevanjem kamenja vodom iz bazena. No, onda je nastao problem
Pogledaj originalni članak

Jedan je muškarac otkrio što nikada ne smijete učiniti u sauni, a što je on naučio na mnogo teži način.

Na Redditu je, naime, podijelio priču o svom odlasku u saunu nakon teretane. U sauni je već bilo petero ljudi, a nakon 15-ak minuta slabijeg znojenja, odlučio je povećati temperaturu zalijevanjem kamenja koje se nalazilo iznad sustava za grijanje.

Uzeo je kanticu i izašao te je zagrabio vodu iz bazena koji se nalazio ispred saune. Ušao je natrag u saunu, polio kamenje i čekao da se temperatura podigne.

TIFU by almost killing myself and 5 people in a sauna from r/tifu

– Soba je postala toplija odmah, no iz nekog razloga, oči su mi počele gorjeti i u plućima sam osjećao vatru. Svi su počeli kašljati i odmah smo pojurili van iz saune te je nastao popriličan kaos. Svi koji su bili na području bazena bili su poprilično zbunjeni, a mi smo svi teško disali i kašljali – prepričao je neugodnu scenu koju je naslovio riječima: ''Danas sam sj... jer sam zamalo ubio sebe i petero ljudi u sauni.''

Pokušao je shvatiti što se dogodilo, a onda se dosjetio da je problem vjerojatno u vodi iz bazena koja je puna klora. Kada je zalio kamenje, para koja se stvorila odmah je iziritirala njihove oči i pluća.

– Nakon guglanja zaključio sam da se vjerojatno stvorio plin koji se u Prvom svjetskom ratu koristio kao kemijsko oružje – napisao je on.

Iako su mnogi zaključili kako vjerojatno nije riječ o takvom plinu, komentari nisu izostali.

"Ovo je toliko nevjerojatno glupo da sam odmah morala pročitati suprugu", "Ovo je najgluplja stvar koju sam vidio/čuo/pročitao ovaj tjedan. Pobjednik si", neki su od komentara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
09:38 04.03.2020.

debil.

NI
Nini istrijan
12:47 04.03.2020.

Idiot! U svakoj sauni ima obicno i spina i jedan lonac(drveni ili od bakra) za vodu iz kojeg se zaljeva vruce stijenje da bi se podigla teperatura.Ne treba tu nikakve velike kolicine vode nego je dovoljno 2-3 dl. Ovaj papan vjerojatno nikad nije prije bio u sauni.