SUKOB

U pucnjavi u meksičkoj državi Sinaloi 19 mrtvih, uhićen vođa lokalnog kartela

FILE PHOTO: Wave of violence in Culiacan
JESUS BUSTAMANTE/REUTERS
23.10.2024.
u 07:11

Nasilje u Sinaloi eskaliralo je nakon uhićenja Zambade krajem srpnja u Teksasu, što je pojačalo rivalstvo među frakcijama kartela, prenosi Reuters.

U pucnjavi kod glavnog grada meksičke države Sinaloe ubijeno je 19 osumnjičenih članova bande, a vođa lokalnog kartela je uhićen, priopćilo je meksičko ministarstvo obrane kasno u utorak. Sukob se dogodio u ponedeljak kada je više od 30 naoružanih napadača počelo pucati na vojnike, oko 11 kilometara od Culiacana,  Sinaloe, navodi se upriopćenju. Dodaje se da su neki od napadača pobjegli nakon što su savezni agenti uzvratili vatru.

Uhićeni osumnjičenik identificiran je kao Edwin Antonio "N" - lokalni vođa frakcije kartela koja je povezana sa suosnivačem, Ismaelom "El Majom" Zambadom. Policija je takođe zaplijenila sedam vozila i gotovo 30 komada vatrenog oružja, uključujući strojnice, kao i streljivo, pancirke i kacige.

Nasilje u Sinaloi eskaliralo je nakon uhićenja Zambade krajem srpnja u Teksasu, što je pojačalo rivalstvo među frakcijama kartela, prenosi Reuters. Zambada, koji je u 70-im godinama života, tvrdi da ga je oteo viši član frakcije Los Chapitos i da je protiv svoje volje odveden u SAD.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije