GMO free

Picula od EU zatražio da se med proizvodi u prirodnom okolišu

Foto: Youtube Screenshot
Tonino Picula
14.01.2014.
u 22:53
Trebamo reći ne pritiscima GMO industriji i snažno se zalagati za proizvodnju meda, kako se to danas radi u Hrvatskoj – na prirodan, siguran način i u čistom okolišu, poručio je zastupnik Picula
Pogledaj originalni članak

U raspravi o medu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, zastupnik Tonino Picula je istaknuo kako je dužnost zastupnika kao direktno izabranih predstavnika naroda, zaštititi buduće naraštaje, pružiti im mogućnost za siguran uzgoj hrane i transparentnost plasmana na tržište Unije.

- Trebamo reći ne pritiscima GMO industriji i snažno se zalagati za proizvodnju meda, kako se to danas radi u Hrvatskoj – na prirodan, siguran način i u čistom okolišu - poručio je zastupnik Picula u Europskom parlamentu.

Istaknuo je da je ponosan što je Hrvatska jedna od GMO free zemalja, gdje je čak 14 od 20 županija formalno prepoznalo značaj prirodne proizvodnje i proglasilo svoja područja slobodnim od GMO proizvodnje.

- Treba prepoznati trud hrvatskih pčelara koji ulažu velike napore kako bi se držali dobrih pčelarskih praksi, koje su temelj za održivi razvoj pčelarstva. One podrazumijevaju veći stupanj odgovornosti i konstantno obrazovanje, ulaganje u objekte za vrcanje i drugu opremu te svakodnevnu brigu o pčelama - dodao je Picula. Upozorio je na zabrinjavajući trend opadanja broja pčela i zatražio potporu Unije, pogotovo manjim proizvođačima. U Izvješću o predsjedavanju Litve, Picula je čestitajući na rezultatima, kazao da su nacionalne povijesti naših zemalja povezane velikim datumom. Istaknuo je Litvu kao primjer zemljopisno i populacijski manje zemlje članice koja je kvalitetno i uspješno obavila zadaću predsjedanja Europskom unijom.

>>Picula brani hrvatski pršut: Nigdje se ne proizvodi kao u Istri!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ER
EUGEN ROMMEL 2
12:13 15.01.2014.

kako je naš picula pametan! Čudi me da vijest nije na naslovnici!

DU
Deleted user
14:38 16.01.2014.

Ne znam u kojem se okolišu med inače proizvodi ako ne u prirodnom.I ako postoji neki "neprirodni" okoliš,kako bi se pčele nahuškalo da idu na jedan cvjet a ne na drugi.Čim se EU birokrati nečeg dotaknu,to shebu,pa bilo dobro da se ne diraju u pčele.