U SLAVONIJI

Pokupila dijete iz jaslica pa ostala u šoku: 'Na desnoj strani glave vidjela veliku ozljedu s krvavim podljevima i modricama'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Započeli novi upisi u dječje vrtiće
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Ilustracija dječjeg vrtića
23.10.2024.
u 17:30
"Sve što sam napisala, toliko znam. Došla sam po dijete i predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa" izjavila je zabrinuta majka.
Pogledaj originalni članak

Žena u Slavoniji ostala u šoku kada je pokupila svoju 15-mjesečnu kći iz jaslica. Naime, dijete je bilo na prilagodbi u jaslicama do 11:30 sati, a kada ga je majka pokupila primijetila je ozljede na glavi. "Šokirala sam se kad sam na desnoj strani glave djeteta vidjela veliku ozljedu s krvavim podljevima i modricama s ogrebotinama, a krvavu ogrebotinu imala je i ispod desnog oka!" napisala je Slavonka na društvenim mrežama.

"Na moje pitanje „Što je ovo?“, odgojiteljica je odgovorila da „ne zna ništa“ te protupitanjem „Što je to?“ te mi je rekla da se obratim odgojiteljici iz prve smjene. Meni tada nije bilo ni do čega, uplašila sam se za svoje dijete jer su ozljede izgledale ozbiljno, uzela sam dijete i odmah je odvela na hitni prijem u Bolnicu gdje je obavljen pregled kirurga te snimka kosti glave i, na svu sreću, nije došlo do prijeloma kosti lubanje, a zbog mogućeg krvarenje, pregledana je i od strane neurokirurga uz upute o praćenju zdravstvenog stanja i ponašanja djeteta" dodaje zabrinuta majka. 

 POVEZANI ČLANCI:

O incidentu je obaviještena i ravnateljica vrtića i policija te je upućen i dopis gradonačelniku, piše 24sata. "Svi od navedenih su odmah poduzeli sve radnje u smislu utvrđivanja odgovornosti i propusta te smo od Gradonačelnika dobili dopis u kojem, uz izraze suosjećanja i žaljenja zbog događaja, stoji „da je dječji vrtić utvrdio sve okolnosti o nastanku događaja i proveo disciplinski postupak“ te se nadalje u dopisu zaključuje „da je do incidenta došlo zbog organizacijskog propusta Uprave i nedovoljne pozornosti odgojiteljice. Nadalje, „djelatnici dječjeg vrtića nisu postupili prema propisanom protokolu, zbog čega ih je uprava dječjeg vrtića disciplinski sankcionirala"" objašnjava majka ozlijeđene djevojčice. 

Također je napisala kako je svjesna da se propusti mogu dogoditi, međutim, smatra kako su propusti "smislu nepoštivanja propisanih protokola su nedopustivi". "Sve što sam napisala, toliko znam. Došla sam po dijete i predali su mi dijete u takvom stanju, kad sam pitala što se dogodilo, odgovorili su da ne znaju ništa. S protupitanjem što je to rekli su da se obratim odgajateljici iz prve smjene. Nije mi bilo ni do čega, uslikala sam tu sliku ispred vrtića jer ovo nije normalno što se dogodilo" rekla je majka za 24sata.

"Vjerujem da će istraga otkriti detalje. Odmah smo prijavili sve policiji. Sto misli mi je prolazilo kroz glavu, mislila sam prvo da dijete ima potres mozga, ali hvala Bogu nije se to dogodilo" dodaje. Slučaj je prijavljen te je u rukama državnog odvjetništva, a roditelji su najavili i tužbu. 

>> FOTOGALERIJA O njoj je pričala cijela Hrvatska, a sad je u očajnoj situaciji: Nemam plaću, samohrana sam majka

Foto: M.M./ATAImages/PIXSELL
Beograd: Proslava 27. rođendana radija "Novosti" na Trgu Nikole Pašića
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Košarkašice ŽKK Novi Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Milica Dabovi? poja?anje je KK Novi Zagreb
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Proslava petog rođendana brenda Steven Dockman održana je na splavu Cotier
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Poznati popratili Master Class frizera Boris Obreškog koji je održan u Madlenijanumu
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Milica Dabovi? poja?anje je KK Novi Zagreb
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Milica Dabović s djetetom na otvaranju Dora Lux cafee and beauty place salona
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Antonio Ahel
Beograd: Martina Vrbos nastupila je na sajmu vjenčanja
Foto: Zorana Mandic
Beograd: Revijom poznatih dama otvoren 21. Sajam vjenčanja
Foto: Antonio Ahel/PIXSELL
Beograd: Snimanje emisije Amigi Show na TV Pink
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Košarkašice ŽKK Novi Zagreb

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CE
Centrifuga
18:51 23.10.2024.

U školama i vrtićima često rade psihički bolesne osobe ima ih dosta koji imaju problema sa alkoholom itd na žalost po tom ozbiljnom problemu ne poduzima se ništa

IV
Ico_voljevica
18:08 23.10.2024.

Bitno da je odmah na fejsu,to je bit.i da se nema sloboda govora,jer kad napišeš kak ke odmah ti blokiraju komentiranje

TI
TinaNina84
17:42 23.10.2024.

Roditelji olako malu djecu vode na razna snimanja tj. zračenja,vjerujem da je moglo i bez toga ali dobro. A što se tiče jaslica,to su djeca koja su tek prohodala,njih 14-18 na jednu tetu i naravno da ima padanja,padaju i doma ali definitivno da se to trebalo iskomunicirati majci.