Koprivnička bolnica

Šefa bolnice nisu čuli: 'Ljudi, sutra neće biti novca za lijekove i plaće!'

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Šefa bolnice nisu čuli: 'Ljudi, sutra neće biti novca za lijekove i plaće!'
29.01.2013.
u 10:20
Skupštinska većina donijela odluku o sanaciji, župan ipak neće potpisati, nitko ne zna što sada slijedi
Pogledaj originalni članak

Dva su sata jučer vijećnici Koprivničko-križevačke županije prosipali političku demagogiju i srcedrapateljne storije o tome kome je više stalo do budućnosti koprivničke bolnice - s jedne strane SDP i HNS, a s druge HDZ i HSS - pa gotovo i nisu čuli što im je ravnatelj bolnice dr. Petar Stapar negdje u sredini rasprave lijepo kazao: - Pitanje je hoću li sutra moći izvršiti obveze prema liječnicima i pacijentima.

Rasprava se, naravno, vodila o tome hoće li Županija predati bolnicu u ruke državi, da ona sanira dug od 58 milijuna kuna, ali i da u tri iduće godine odlučuje baš o svemu u vezi s tom ustanovom. Teoretski, može činiti što god hoće - spajati je s drugim bolnicama, premjestiti sjedište, zatvoriti...

Do noktiju

Župan Darko Koren (HSS), koji je već najavio da neće supotpisati odluku o sanaciji, pa makar je donijela županijska većina, jučer je s pravom izložio osnovu takve odluke - kako da bolnicu predam u ruke državi kad nitko ne zna kakav je sanacijski plan?

Vijećnici SDP-a i HDZ-a s jednakim su mu pravom replicirali da je Županija godinama bila upoznata s gomilanjem bolničkih dugova, pa nije dizala graju sve dok nije dogorjelo do noktiju.

I jedni i drugi međusobno su se pozivali da stvar ne politiziraju, ali zapravo se samo o tome radilo.

Anketa

- Evo vam naša anketa, od 897 građana samo su četiri za sanaciju - kazao je Koren.

- Stavite i moj glas protiv sanacije, ali nemamo izbora, možemo samo \'zaprti firmu\' - odgovorio mu je Stjepan Henezi (SDP).

SDP-ova županijska većina na kraju je izglasala sanaciju, ali HSS-ov župan neće potpisati. Trakavica se nastavlja...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BA
barbossa76
21:04 29.01.2013.

Vlada bi pod hitno trebala staviti Mršića na čelo bolnice da sredi stvar, možda ju zatraja kao i Podravku, poveća si plaču, bolnicu preuzmu stranci i to je onda to.

MO
modovisisajteMaraschino
17:34 30.01.2013.

Kod nas u Bjelovaru bolnica je uništena od strane HSS-a (Čačija)... stranački članovi i obitelji zapošljavani odreda, svi dobri doktori kad su vidjeli kuda sve to ide otišli su za Zagreb ili u druge bolnice, sad imamo situacije da polako isplivavaju zataškane afere koje bolnica plaća milijunske odštete, kirurzi umjesto da operiraju završe na psihijatriji pijani (i to jedino ako naleti kontrola).... tako će uvijek biti dok politika upravlja sa svime...