SKANDAL U VOJSCI

Bojnik hrvatske vojske optužen za dilanje streljiva, djevojka sve priznala: 'Nisu iskoristili sve metke'

Zagreb: Hrvatski do?asnik Davor Petek imenovan najvišim do?asnikom u NATO-u
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
23.10.2024.
u 11:12

Bojnik je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se šutnjom, dok tužitelji zahtijevaju oduzimanje 500 komada streljiva evidentiranih prilikom privremenog oduzimanja predmeta.

Bojnik Oružanih snaga RH (48) i njegova djevojka (34), također vojna djelatnica, optuženi su za krađu i preprodaju vojnog streljiva. Prema presudi Općinskog suda u Karlovcu, tužitelji traže uvjetne kazne od deset mjeseci zatvora za bojnika i šest mjeseci za njegovu djevojku. Glavna optužba odnosi se na zadržavanje 400 komada streljiva kalibra 9x19 mm Igman, čime je Ministarstvo obrane oštećeno za 76,96 eura. Također su optuženi da su 100 komada streljiva neovlašteno predali trećoj osobi.

Prema informacijama 24sata, incident se dogodio u svibnju 2021., kada je bojnik, kao zaposlenik Ministarstva obrane i voditelj priprema za streljačko natjecanje Oružanih snaga, prisvojio streljivo koje mu je bilo povjereno u sklopu radnih zadataka. On i njegova djevojka, kako stoji u optužnici, krajem istog mjeseca predali su streljivo muškarcu u Ogulinu, u ugostiteljskom objektu Maestro.

Djevojka je tijekom istrage priznala svoje postupke, izjavivši: "Moj dečko je voditelj ekipe za natjecanje u gađanjima. Shvatila sam da oni na natjecanju ne ispucaju sve metke, nego ostatak podijele među sobom. Rekla sam da imam prijatelja kome bi to dobro došlo, pa smo mu to zajedno predali u kafiću." Bojnik je iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se šutnjom, dok tužitelji zahtijevaju oduzimanje 500 komada streljiva evidentiranih prilikom privremenog oduzimanja predmeta.

>>> FOTO Zavirite u srce vojne akcije, evo kako izgleda jedna vježba: Oklopna vozila, oružje i vojnici u punoj pripravnosti

Zagreb: Hrvatski do?asnik Davor Petek imenovan najvišim do?asnikom u NATO-u
1/23
Ključne riječi

Komentara 4

JU
JustinCase
12:18 23.10.2024.

Lopine

CO
CommonSense
12:25 23.10.2024.

sramota za uniformu koju je nosio i šamar svima koji su branili ovu zemlju u istoj

BR
Briselko
11:52 23.10.2024.

Uz takvu djevojku, supruga mu nije potrebna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije