U slast!

Što je sve potrebno za raskošnu pincu ili sirnicu

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
11.03.2010., Zagreb - Berislav Lackovic, kuhar iz restorana Bon Appetit, pripremio jela za uskrsnju kuharicu. Pinca. Photo: Boris Scitar/PIXSELL
Foto: Tatjana Pastuović Klaić
PINCA
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.04.2014., Sibenik - U pekari Matkol svaki dan se proizvoide velike kolicine uskrsnjih pogaca. Proizvode se po starinskoj recepturi uz pomoc moderne tehnologije kako bi zadovoljili veliku potraznju. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.04.2014., Sibenik - U pekari Matkol svaki dan se proizvoide velike kolicine uskrsnjih pogaca. Proizvode se po starinskoj recepturi uz pomoc moderne tehnologije kako bi zadovoljili veliku potraznju. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
11.04.2014., Sibenik - U pekari Matkol svaki dan se proizvoide velike kolicine uskrsnjih pogaca. Proizvode se po starinskoj recepturi uz pomoc moderne tehnologije kako bi zadovoljili veliku potraznju. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.03.2016.
u 18:31
Po želji pripremite i nešpricani limun kako biste mogli naribati koricu.
Pogledaj originalni članak

Za dvije veće pince potrebno je:

500 g brašna za dizana tijesta, 25 g kvasca, 110 g šećera, 100 g maslaca, 10 g soli, 4 jaja, pola mahune vanilije, 2 velike žlice ruma, 2 velike žlice maraskina, 2 velike žlice likera od ruže, mlakog mlijeka po potrebi (oko 200 ml)

Po želji pripremite i neprskani limun kako biste mogli naribati koricu.

1. Kad podijelite tijesto u dvije količine, formirajte kugle i premažite ih uljem

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

2. ...kad se dignu, premažite ih razmućenim jajem i "narežite" škarama...

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

3. ...te pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 25 do 35 minuta. Ako prebrzo tamne, pokrijte ih papirom

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.