ISTRAGA

U Hotelu "Alkaru" sjedio u susjedstvu Anđelina oca

12.04.2002.
u 00:00
* Jutro prije predaje osumnjičenika, jedan od prijatelja Anđelina oca rekao je u hotelu: "Iznenadit će se sutra u Sinju kad doznaju tko je ubio Anđelu!" * Sinjani nagađaju kako se Ivan Bulj predao i zbog straha kako bi mogao biti likvidiran, otkrije li netko tajnu Anđeline smrti prije policije * Neslužbeno, u kući je nađena sjekira kojom je navodno ubijena djevojka
Pogledaj originalni članak

SINJ - I u Sinju se priča o trećoj osobi, još jednom sudioniku u zločinu. Isto tako pročulo se, što se službeno nije moglo provjeriti, kako je u kući nađena sjekira kojom je navodno djevojka ubijena. Nastojeći doznati kako se Ivan Bulj ponašao od nestanka Anđele Bešlić, pokušali smo razgovarati s djelatnicima Radio Sinja, kojima je on bio direktor. Međutim, odbili su.

U utorak oko 7.30 sati Ivan Bulj na kiosku blizu konobe "Ispod ure" u Sinju, nedaleko zgrade Radio Sinja, gdje je direktor, kupio je Večernji i još neke novine. Zatim je otišao na ritualnu jutarnju kavu u konobu. Ondje je kratko razgovarao s gostima i osobljem. Tako je i do novinara došla priča o razgovoru u konobi. Netko je Ivana Bulja upitao:

- Ajte, kako vi na radiju ne znate tko je ubio malu Anđelu?

A on je na to živčan i neraspoložen odgovorio:

- A saznat će se, saznat će se!

Zatim su ga upitali:

- Što je reć da si jutros tako nervozan?

- A biće sam se diga na krivu nogu! - odgovorio je i ubrzo napustio konobu.

Kako smo rekonstruirali njegovo kretanje prije predaje policiji, otišao je u Hotel "Alkar". Sjeo je za posljednji u redu stolova, opet naručio kavu i listao novine. Za susjednim stolom slučajno je sjedio Ivan Bešlić, otac pokojne 17-godišnje Anđele i još petero djece. Bio je s prijateljima koji su mu pomagali u privatnoj istrazi oko otkrivanja ubojice. Bulj je ubrzo otišao, a pretpostavlja se da je i ondje čuo nešto što ga je ponukalo da se toga dana prijavi policiji.

Sinjani nagađaju kako je moguće da se predao i iz straha da bi ga mogao likvidirati djevojčin otac, inače časnik Hrvatske vojske, ili netko od njegovih prijatelja, ako bi prije policije otkrili ubojicu. A da su bili vrlo blizu istine, govori i podatak da je jedan od Bešlićevih prijatelja toga jutra konobaru rekao: "Iznenadit će se sutra u Sinju kad doznaju tko je ubio Anđelu!".

Privatna istraga bolja od službene

Još jedan detalj upućuje na to da je usporedna privatna istraga dospjela dalje i brže od službene. Naime, Ivan Bešlić petnaestak dana nakon nestanka Anđele, kad je službeno obustavljena potraga, rekao je kako će s prijateljima sam nastaviti potragu. Spomenuo je i indiciju za koju policija baš i nije previše marila. A riječ je o tome da je jedna susjeda kobne večeri čula zapomaganje žene i vidjela dva automobila na cesti, navodno jednog bez registarskih oznaka, te neke muškarce koji su se hrvali s tom osobom. A policija je tumačila kako je ta žena vjerojatno čula mačku kako grebe po dvorišnoj ogradi.

Stoga će za javnost vjerojatno biti zanimljiva i očeva priča, kad on od svojih pretpostavljenih u HV-u dobije odobrenje za javni istup.

"Barem ste mi očistili jamu!"

Raspitujući se među Sinjanima, koji su se od nestanka Anđele Bešlić družili s Ivanom Buljem, kako se on ponašao proteklih dana, doznali smo i za sastanak koji je dogovorio s bivšim školskim kolegama oko proslave 20. godišnjice mature u Trilju. I Bulj se sa svima zafrkavao, častio i zabavljao, tako da nitko ništa na njemu nije primijetio.

Inače, kad je jučer ispražnjena septička jama, policajci su Bulju rekli kako ondje nije nađena djevojčina odjeća, a trebala je biti prema njegovoj verziji. On je odgovorio: "A hvala vam, barem ste mi očistili jamu!".

Supruga i troje djece osumnjičenog Ivana Bulja napustili su svoj dom i otišli njezinim roditeljima u Slavoniju.

Pogledajte na vecernji.hr