oštre reakcije

Vučić se obraća javnosti u 18 sati. Brnabić: Pažljivo slušajte što će reći o zabrani posjeta Jasenovcu

Foto: M.K.
Beograd: Predsjednik Srbije Vučić najavio vaučere od 15.000 dinara kako bi 200.000 građana ljetovalo u Srbiji
Foto: M.K.
Beograd: Predsjednik Srbije Vučić najavio vaučere od 15.000 dinara kako bi 200.000 građana ljetovalo u Srbiji
Foto: REUTERS
Aleksandar Vučić
18.07.2022.
u 13:25
Jučer je bio dosta buran dan. Želim pozvati sve koje nas gledaju da pažljivo saslušaju što će predsjednik Vučić reći u 18 sati, to će biti najvažniji odgovor na sve ono što smo čuli i od Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, na sve ono što smo vidjeli u njihovim medijima, na sve ono što smo vidjeli u medijima ovdje. kazala je
Pogledaj originalni članak

Buru u javnosti koju je izazvala jučerašnja objava kako je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću zabranjen posjet Jasenovcu jer nije službeno najavio put, već je Miloradu Pupovcu poslao poruku, danas će, kako je najavila premijerka Srbije Ana Brnabić komentirati i sam Vučić u 18 sati u svojem obraćanju javnosti. 

Ona je u razgovoru za TV Happy postavila pitanje zašto je Vučiću dozvoljen posjet bilo kojem mjestu u Hrvatskoj, ali ne i Jasenovcu, piše B92.

"Jučer je bio dosta buran dan. Želim pozvati sve koje nas gledaju da pažljivo saslušaju što će predsjednik Vučić reći u 18 sati, to će biti najvažniji odgovor na sve ono što smo čuli i od Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, na sve ono što smo vidjeli u njihovim medijima, na sve ono što smo vidjeli u medijima ovdje, tajkunskim medijima koji su najbrutalnije napali Vučića jer je želio otići u posjet Jasenovcu", rekla je Ana Brnabić.

Kako je rekla predsjedniku Vučiću je dozvoljeno da posjeti druga mjesta u Hrvatskoj.

"Vučiću nije zabranjena posjeta u Hrvatskoj, on može da ode u Pulu, Opatiju, Rovinj, Hvar... Ne može da ode u Jasenovac. To je još brutalnija, zastrašujuća poruka. Možeš da ideš okolo, gdje hoćeš, ali ne u Jasenovac da postaviš cvijet. Zbog čega je to zabranjeno? Jasenovac je za nas simbol stradanja, i kao što sad (Boris) Tadić pokazuje da predsjednici prije Vučića nisu ni pokazali želju da odu u Jasenovac. Nikada nisu ni pitali smijemo li otići u Jasenovac jer su pretpostavljali odgovor pa nisu željeli provocirati Hrvatsku. Zašto je zabranjeno? Zašto može otići Vučić u Rovinj, a ne može u Jasenovac?!", kazala je Ana Brnabić.

Podsjetimo, srbijanske vlasti osudile su ovaj potez, a srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je kako se službeno uvode posebne mjere ulaska hrvatskih dužnosnika u Srbiju.

Konferenciju je održao i Milorad Pupovac. - Nije se smjelo dogoditi da predsjednik Srbije ne može doći u posjet. Nije se smjelo dogoditi da se nalaze alternativni načini da se taj dolazak osigura. Posebno se nije smjelo dogoditi zbog toga što je postojala komunikacija u proteklih godinu dana o tome kada bi se to moglo dogoditi. Ovaj put je ta komunikacija izostala. Moj napor da se osigura je propao - kazao je između ostalog. 

Izvanrednu konferenciju za medije održao je i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je kazao kako je izostanak službene komunikacije odnosno službene najave o posjetu u potpunosti neprihvatljiv. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

CR
crnioraozx
19:47 18.07.2022.

U Jasenovcu su kosti Hrvatske vojske i civila ubijenih nakon 1945 a nemaju spomenik. Žalosno.

PA
pax5
17:40 18.07.2022.

Treba odgovarati za Vukovar,Dubrovnik,Zadar,Gospić,Knin....a onda za sva mala mjesta koja je njegova armada uništila...

JM
juretic.milan
14:08 18.07.2022.

stari problem u komunikaciji sa Srbima. Oni, kad im to paše, lažu bez da trepnu.