POGLEDAJTE NJIHOVE NASLOVNICE

Srpski mediji o zabrani Vučićeva dolaska: 'Plenković i ekipa dokazali da su ustaše', 'Skandalozan potez'

Aleksandar Vučić
Foto: REUTERS/Screenshot
1/5
18.07.2022.
u 11:26

Informer je odluku nazvao "skandaloznom" te na svojoj naslovnici istaknuo: "Ustaše Vučiću zabranile da ode u Jasenovac"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić htio je privatno posjetiti Jasenovac, no zabranjen mu je ulazak u zemlju. Vijest kako mu je zabranjen posjet jer nije službeno najavio put, već je Miloradu Pupovcu poslao poruku, brzo se proširila svjetskim medijima, srbijanske vlasti osudile su taj potez, a oštre su se reakcije danas mogle pronaći na naslovnicama srpskih medija. 

Kurir, primjerice, navodi kako je riječ o sramotnoj odluci Zagreba. – Hrvatska zabranila Vučiću da kroči u Jasenovac! – stoji na njihovoj naslovnici, kao i izjava ministra vanjskih poslova Republike Srbije Nikole Selakovića

– Zemlja u kojoj je udomaćen usklik "za dom spremni" ne dozvoljava posjet unuku jasenovačkog mučenika – prenosi Kurir riječi Selakovića. 

Foto: Screenshot

 

Informer je odluku nazvao "skandaloznom" te na svojoj naslovnici istaknuo: "Ustaše Vučiću zabranile da ode u Jasenovac".

– Neoustaška hrvatska vlast spriječila predsjednika Srbije da položi vijenac Srbima stradalima u logoru. Hrvati pravdaju zabranu time što se bliži godišnjica Oluje (?!), EU šuti na sramotnu provokaciju – dodaje se. 

Foto: Screenshot

Hrvati tri puta odbili da Vučić dođe u Jasenovac – piše Blic te dodaje kako je to "skandalozan potez Plenkovićeve Vlade". 

– Predsjednik Srbije privatno je htio posjetiti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatska vlada traži službenu najavu, smatrajući da je ovakav potez Vučićeva provokacija – stoji na naslovnici tog medija. 

Foto: Screenshot

Srpski telegraf piše kako "Hrvati nisu dozvolili Vučiću da se pokloni žrtvama Jasenovca!". 

– Skandal! Plenković i ekipa dokazali da su ustaše – stoji također na naslovnici. 

Foto: Screenshot

Podsjetimo, izvanrednu konferenciju za medije održao je jučer hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je kazao kako je izostanak službene komunikacije odnosno službene najave o posjetu u potpunosti neprihvatljiv. 

– U dopisu smo napisali kako Ministarstvo podsjeća da svaki posjet treba biti predmet službene komunikacije. Činjenica da hrvatska strana nije bila informirana naravno da je neprihvatljiva, a takav posjet nije iskren i to je rezultat motiviran činjenicom zadovoljenja unutarpolitičkih procesa. Iskreno se zalažemo za normalizaciju odnosa Hrvatske i Srbije i nitko više od ove Vlade nije pokazao uključivost i toleranciju – istaknuo je. 

Komentara 41

Avatar RuAF
RuAF
11:36 18.07.2022.

Sad kad mu naši službeno izdaju dozvolu i kad.stigne tamo, pretpostavljam da će naslovi tabloida biti: " Ustaše primili Vučića u Jasenovac".

Avatar El Indio
El Indio
12:07 18.07.2022.

I sta bi radio u Jasenovcu? Isto kao u Glini 95.

BD
blue_diamond
12:14 18.07.2022.

Na zalost, ovo su najprodavanije novine u Srbiji, sve u formatu tabloidu, s prostackim rjecnikom i pod izravnom Vucicevom kontrolom. Takve su im i sve nacionalne televizije Dakle, Sjeverna Koreja. Od 2012, od kad je dosao na vlast, Srbija je visestruko usporila rast i postala drzava u kojoj je na vlasti narko kartel koji ima plantaze droge pod zastitom policije i sigurnosnih sluzbi. Mislim da se Vučiću fućka za Jasenovac, njemu je cilj umjetno proizvoditi sukobe za svoje unutarnje potrebe, a zatim kroz svoju medijsku mašineriju predstavljati Srbiju kao žrtvu koju krvolocni susjedi žele rastrgati. Sve u cilju održanja na vlasti, naravno.U realnosti, Vučić je već nekoliko ovakvih šamara primio i od Kosova, tamo ne smije ni nacrtan. Konačno ga je počela šamarati i Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije