JARUNFEST 2002.

Na Jarunu najveća pozornica u gradu

01.07.2002.
u 00:00
* Pontonsku pozornicu na veslačku stazu jučer ujutro doteglila je motornim čamcima Hrvatska vojska
Pogledaj originalni članak

Kazalište Komedija priređuje pod pokroviteljstvom Večernjeg lista na Jarunu od 4. do 10. srpnja Jarunfest - kazalište na vodi. Otvorit će ga premijerom operete Johana Straussa mlađega "Noć u Veneciji", a izvest će i svoj veliki hit - rock-operu "Jesus Christ Superstar".

Jučer je ujutro Hrvatska vojska na veslačku stazu motornim čamcima doteglila pontonsku pozornicu i postavila je kod Otoka Univerzijade, pa će se s tribina, osim sportskih događaja, odsad moći gledati i kazališne predstave. Za pozornicu veličine 32 puta 24 metra radnici Hrvatskih šuma potrošili su gotovo 600 kubika drva da bi daskama što život znače popločili gotovo 800 četvornih metara pozornice - trenutačno najveći scenski prostor u gradu. Na pozornici je i niša za Komedijin orkestar te garderobe i šminka za glumce.

Ansambl predstave do pozornice će biti prevezen čamcima, a za premijernu predstavu "Noć u Veneciji" jezero će "odglumiti" venecijanske kanale. U predstavi će sudjelovati i čamci koji će s pjevačima ploviti oko pozornice. Raskoši scenografije pridonijet će atraktivne fontane i vatromet. Generalne probe za taj spektakl održat će se 2. i 3. srpnja, a ulaz je slobodan. (A. Kr.)

Pogledajte na vecernji.hr