sindikat na sindikat

'Plaća u ZET-u kasni 5 dana i to nije razlog za štrajk'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
'Plaća u ZET-u kasni 5 dana i to nije razlog za štrajk'
16.05.2013.
u 12:43
– Sve je ovo na štetu radnika koji rade u ZET-u, a poglavito vozača tramvaja i autobusa – kaže šef Sindikata hrvatskog vozača
Pogledaj originalni članak

Nakon najave ZET-ovaca da će u nedjelju štrajkati zbog kašnjenja plaća, oglasio se Sindikat Hrvatskog vozača. Obrušili su se na Antu Jelića, predsjednika Sindikata vozača koji okuplja najviše ZET-ovaca, kazujući da obmanjuje javnosti. 

– Sve je ovo na štetu radnika koji rade u ZET-u, a poglavito vozača tramvaja i autobusa, jer uglavnom samo njih viđamo i samo su oni dostupni građanima. Vozači u ZET-u čine maksimalno 40% od ukupno zaposlenih radnika, a njima se svakodnevno manipulira kao da oni čine većinu zaposlenih, što ni u kojem slučaju nije istina, a najavljeni štrajk u nedjelju trebali bi provesti samo vozači s obzirom da oni rade, danju, noću, praznikom, nedjeljom, dakle svim danima, dok uprava i raznorazne službe rade samo radnim danom. Plaća u ZET-u kasni već duže vrijeme, ali pet dana! I to nije nikakav pravovaljani, a ni moralni razlog za štrajk – smatra Miljenko Gočin, predsjednik sindikata. 

Napominje da su rijetke tvrtke koje isplaćuju plaće do 15. u mjesecu pa optužuje ZET-ovce koji su istupili u medijima kako zapravo rade u korist vladajuće garniture. 

– Smatramo da je cilj bio prezentirati javnosti kako ZET isplaćuje plaće, kako je isplatio regres, jednom riječju kako je u ZET-u sve u najboljem redu i kako bi trebalo podržati sadašnju vlast, a samim time i sadašnju upravu. Tko tu za koga radi, teško je reći, ali je očito da postoje oni kojima je dobro i koji žele zadržati sadašnje stanje, a to se može napraviti samo na način da se ne mijenja vlast, jer jedino tako će i uprava ostati ista, a i oni koji blisko surađuju s upravom.

>>ZET-ovci najavili štrajk na dan izbora između 
4 i 6 sati ujutro

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.