Zagreb: Prvi međunarodni skup ekoloških vozila 'Greenegro'

19.05.2009.
u 11:35
Pogledaj originalni članak

Prvi međunarodni skup ekoloških vozila "GREENERGO" održat će se u Zagrebu 25. i 26. svibnja, a okupit će goste i sudionike iz Hrvatske i Europe, s ciljem da približi stanovnicima Hrvatske potrebu uvođenja ekoloških prijevoznih sredstava i predstavi proizvođače zelenih tehnologija iz zemlje i svijeta te njihova najnovija dostignuća. U dva dana trajanja, skup će okupiti Ekološka vozila bit će moguće vidjeti na Trgu bana Josipa Jelačića, a izlaganja i predavanja poslušati u Europskom domu.

Specijalni gost ovog događaja bit će Matthias Koechl, austrijski ekspert za električne automobile i predsjednik Zelenih iz Klagenfurta, koji u Hrvatsku dolazi u električnom vozilu, a koje će ovom prilikom, uz stručno predavanje, predstaviti zagrebačkoj publici.

Okupljenima će se putem videa obratiti i dr. Davor Pavuna, svjetski priznati hrvatski fizičar i savjetnik za energetiku pri administraciji američkog predsjednika Obame, dok će Igor Jurić iz zagrebačke tvrtke DOK-ING predstaviti zanimljivi projekt "Na putu do prvog hrvatskog električnog automobila", o prvom moguće serijski proizvedenom električnom automobilu u Hrvatskoj.

Održat će se i GREENERGO party u sklopu kojega će u klubu Purgeraj nastupiti grupe "Naš mali Afro Bend" i "Zemljani" uz plesni performance Irje Kren, plesnu grupu „Dyalli“ i show s vatrom Aleksandre Milisavljević.

- Naša udruga ima za primarni cilj utjecati na svijest pojedinca o važnosti uvođenja i upotrebe ekološki prihvatljivih izvora energije, a samim time i pokrenuti građansku inicijativu za uvođenje zakona i gospodarskih reformi koje bi omogućile jeftinu i čistu eksploataciju te distribuciju električne energije i njenu primjenu u razvoju novih prometnih mogućnosti - izjavio je Luka Rocco, predsjednik Udruge GREENERGO.

Pogledajte na vecernji.hr