OD 9.30 SATI

Vrijeme je za jesensko izdanje omiljene manifestacije: Ilica postaje pozornica za umjetnike, a bit će i modna revija

Zagreb: Održava se projekt Ilica Q'Art
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/6
21.09.2024.
u 17:15

Posebna atrakcija bit će Zero Waste Food radionica s chefom Mariom Mandarićem u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb na adresi Ilica 83

Sve je spremno za jesensko izdanje projekta Ilica Q'ART. Jedna od najpopularnijih zagrebačkih ulica sutra se zatvara i, od 9.30 do 15.30 sati, postaje velika pozornica na otvorenom, gdje će se predstaviti brojni izlagači i umjetnici sa svojim radovima i performansima. Cilj festivala je, kako kažu, promicati odgovornu potrošnju i proizvodnju, kroz kreativne izričaje i održive koncepte.

Izložbe na otvorenom, ulične performanse, glazbene nastupe i modne revije... Fasade i pročelja zgrada bit će pretvoreni u galerijske prostore, a posjetitelji će moći uživati i u radovima brojnih umjetnika. Spremni su i glazbeni nastupi, a program počinje u 10.45 sati s Jerko Jurin Triom na adresi Ilica 49. Nastavak slijedi u 11 sati s nastupom Rooftop Trija na Ilici 130. U podne će na Ilici 85 nastupiti Tomi Novak Solar Ship, dok će Ivana Galić SoulBEAT svojim zvukom ispuniti Britanski trg u 13 sati. 

Organizatori su spremili nešto i za svoje najmlađe posjetitelje tako da će dječje radionice trajati od 10.30 do 14.30 sati. Posebna atrakcija bit će Zero Waste Food radionica s chefom Mariom Mandarićem u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb na adresi Ilica 83, koja će trajati od 10 do 15.30 sati, gdje će predstaviti jelo na kojemu su svi zajedno radili. 

VEZANI ČLANCI:

Održat će se i kiparska radionica pod vodstvom Sanje Fališevac, ali i ona vatrogasaca DVD Kustošija, dok će svoje aktivnosti predstaviti i Crveni križ. U sklopu festivala, točno u podne na Britanskom trgu, održat će se i modna revija, a svoje radove predstavit će mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i dizajneri s Tekstilno-tehnološkog fakultet. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici projekta Ilica Q'ART.

FOTO Svi na Remizu: Zavirite u ZET-ovu radionicu, provozajte se tramvajem starim 100 godina...

Zagreb: Održava se projekt Ilica Q'Art
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije