Rukometni Jordan odveo Hrvatsku do još jednog polufinala

Balić: Valjda će Lino sad nešto smisliti da ih pobijedimo

Ivano Balić: Vrijeme je za europsku medalju
Foto: Slavko Midžor
25.01.2008.
u 17:27

Prije dva mjeseca nitko ne bi stavio ni pišljivu lipu na to da će Ivano Balić igrati na europskom prvenstvu. Zbog ozljede trbušnog zida nije uzeo loptu u ruke dobrih mjesec dana, a utakmicu nije igrao dva mjeseca.

No, rekao je izborniku Červaru da želi na EP u Norvešku. U Stavangeru je lako izdržao tri treninga, nakon čega je igrao briljantno protiv Poljske. Jednako dobro igrao je i protiv Norveške i ponajviše zahvaljujući njemu Hrvatska je ušla u polufinale.

- Nije to samo moja zasluga. Svi su dečki igrali sjajno. U toj utakmci dali smo sve od sebe. Nakon debakla protiv Danske teško je bilo vratiti se u normalu. Eto, barem smo gledatelje prikovali uz TV ekrane i priuštili im novu dozu živciranja - kaže Balić.
 
U susretu s Norveškom sve je uzeo u svoje ruke. Postigao je većinu pogodaka u drugom poluvremenu. Doduše, mogao je biti i tragičar jer je nakon Červarova time-outa tukao nakon samo dvije sekunde. Sreća da je Alilović na drugoj strani obranio. I nakon toga ponovo je opalio, ali taj put lopta je završila iza leđa Egea.
 
- Bez obzira na sve nedaće, dogurali smo do polufinala. A protiv Francuza bit će kako nam Bog da. Valjda će Lino smisliti kakvu taktiku da ih napokon pobijedimo. Moramo ih nečim iznenaditi.
 
U četvrtfinalu imali ste velikih teškoća u napadu s Gillom.
- Nisam imao problema i ne slažem se s time da me je uspio zaustaviti. Vjerujte mi, tu utakmicu gledao sam desetak puta. A Omeyer? Pa vrijeme je da se sada ne iskaže. Gušt mi je igrati u polufinalu. O tome sam sanjao kao klinac.
 
U Lillehammeru, u kojem su 1994. održane ZOI, čeka nas snijeg i hladnije vrijeme.
- Mrzim snijeg. Više sam za kafić uz more ili kakvu dobru hladovinu.  
 
Kako leđa?
 - Bole me.
 
Što vas još boli?
 - Sve pomalo. No, ne dam se. Bit ću spreman za subotu, ne bojte se. Ne kažem da ću biti sto posto spreman, ali ako treba igrat ću i s jednom nogom. Sad kad smo već došli do polufinala, red je da napokon osvojimo i tu europsku medalju - zaključio je Ivano Balić.

Želite prijaviti greške?