Reagirao na zakon

Dodik: I danas ću reći da u Srebrenici nije bio genocid

Milorad Dodik
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
12.07.2014.
u 09:59

Dodik tvrdi da 'čak i presuda Suda u Haagu ne ide u prilog' tvrdnjama da se u Srebrenici dogodio genocid

Reagirajući na usvajanje dopuna Kaznenog zakona Federacije BiH, kojim se uvodi zatvorska kazna za negiranje genocida u Srebrenici i svih pravomoćno presuđenih ratnih zločina u BiH, predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik je rekao kako se u Srebrenici "dogodio zločin, a to što u Federaciji BiH forsiraju da je riječ o genocidu njihov je problem", prenosi agencija Tanjug dodajući kako je u izjavi za banjalučke Nezavisne novine rekao kako FBiH svoj zakon "može objesiti mački o rep".

Dodik tvrdi da "čak i presuda Suda u Haagu ne ide u prilog" tvrdnjama da se u Srebrenici dogodio genocid. - Osjećam se vrlo opušteno, iznosim političke stavove i u tom pogledu predstavljam RS. Republika Srpska ne priznaje i neće nikad priznati da je to genocid i na taj način sam, kao njen dužnosnik, dužan priopćavati njene stavove. I danas ću reći da to nije bio genocid - ponovio je Dodik, predsjednik tvorevine za koju mnogi kažu da je nastala na genocidu i srebreničkoj tragediji pa je i danas Srebrenica u sastavu Dodikove RS iako su Bošnjaci oduvijek činili većinu.

Haaški sud je također u presudama srpskim vojnim i političkim dužnosnicima utvrdio kako je u Srebrenici bio genocid, a i Mladiću i Karadžiću se u Haagu sudi između ostalog i za genocid.

>> Srpski političari ni riječ o zločinu u Srebrenici

>> 'U Srebrenici nije bilo genocida. Ne treba se odreći Karadžića i Mladića'

>> 'Srebrenička tragedija bila je točka na i ratnih razaranja na ovim prostorima'

Komentara 97

TO
tolitol
10:09 12.07.2014.

Zanima me gdje su Teršelićka i Zoran Pusić, a i njihov "kolega" iz BiH Savo Štrbac da osude ovo. Gdje je Frljić? Gdje su veliki naslovi u jutarnjem biltenu? Gdje su ti svi naši profesionalni humanisti? Meni se sve čini da bi i oni, da mogu, tom istom provincijalnom političaru koji se voli nazivati predsjednikom otsvirali koju na klaviru kao i Josipović. A kad se Josipovića spominje, što se njega ne priupita da prokomentira ove degutantne izjave kao jedini predsjednik neke države koji mu je dodigu išao u posjet. A onda mu i svirao na klaviru.

DU
Deleted user
10:13 12.07.2014.

Dragi nasi sdp-ovci, predsjednice Josipovicu, hns-ovci,..., smo vi i dale dajte bezuvjetnu podrsku Srbiji za ulazak u EU. Kako vam samo nije jasno da time radite protiv buducnosti Hrvatske (ali i Srbije), jer se dobrosusjedski odnosi (kao i svaki drugi) ne mogu temeljiti na lazima.

Avatar katarina_26
katarina_26
10:07 12.07.2014.

Milorad predstavlja genocidaše pa njegovo negiranje genocida od strane Srba i Srbije nije ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije