e-mobilnost

HEP planira postaviti više od stotinu novih ELEN punionica: Želimo omogućiti međugradsku vožnju električnim automobilom

HEP planira postaviti više od stotinu novih ELEN punionica
Foto: HEP
28.07.2010.
u 15:42

HEP snažno promiče koncept i konkretne prednosti e-mobilnosti, budući da je riječ o neizostavnom dijelu energetske tranzicije Hrvatske prema niskougljičnom društvu i jedno od ključnih dijelova europskog Zelenog plana.

U ovom trenutku HEP-ova mreža punionica pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka te se prostire na području svih 20 županija. Dosad su postavili i u pogon pustili više od 160 javnih ELEN punionica diljem Hrvatske, koje omogućavaju punjenje na više 300 parkirnih mjesta.

Uz sufinanciranje iz EU fondova HEP je pustio u rad prve brze punionice na hrvatskim autocestama, snage 50 kW, a u veljači 2020. na odmorištu Vukova Gorica i prvu ultra-brzu punionicu na hrvatskim prometnicama, snage od čak 175 kW.  HEP planira postavljanje više od stotinu novih punionica širom Hrvatske. Trenutno se provode testiranja svih mogućnosti usluge krajnjem korisniku, pa tako i samih modela naplate koji će rezultirati komercijalizacijom usluge.

HEP-ovi razvojni planovi na području e-mobilnosti okrenuti su stvaranju optimalne mreže punionica, što ravnomjernije raspoređenih na području cijele Hrvatske, kako bi se u konačnici omogućile međugradske vožnje električnim automobilom. HEP snažno promiče koncept i konkretne prednosti e-mobilnosti, budući da je riječ o neizostavnom dijelu energetske tranzicije Hrvatske prema niskougljičnom društvu i jedno od ključnih dijelova europskog Zelenog plana.

Što o e-mobilnosti kaže Domagoj Puzak iz HEP-ova tima za e-mobilnost pogledajte u videu:

Sadržaj nastao u partnerstvu s HEP-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije