Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI PROIZVOĐAČ

Müller s polica povlači hranu za bebe: Postoji opasnost da imaju previše toksina koji izaziva rak

Trgova?ki centar Stop & shop, trgovina Muller
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
02.07.2024.
u 11:22

Njihove oznake su EAN: 4104420229891 / MAN: 2733464 (5), te EAN: 4104420242722 / MAN: 2982905 (7), a prodavale su se od 1. veljače 2024. do srpnja

Državni inspektorat RH izvijestio je u utorak o opozivu kašica za dojenčad - Alnatura kašica rižoto s bundevom i mrkvom te Alnatura bio kašica s ratatouille s krumpirom, zbog povećanog sadržaja mikotoksina – aflatoksina,  priopćila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. S tržišta se povlači  Alnatura kašica rižoto s bundevom i mrkvom za dojenčad od 8 mjeseci, 220g, EKOPROIZVOD, najbolje upotrijebiti do 20.12.2025.

Povlači se i Alnatura bio kašica s ratatouille s krumpirom za dojenčad od 8. mjeseci, 220 g, EKOPROIZVOD, datuma najbolje upotrijebiti do 14.01.2026.i 28.01.2026. Kašice se povlače "zbog povećanog sadržaja mikotoksina – aflatoksina u proizvodu", navodi HAPIH. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani.

Proizvođač kašica je  Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Darmstadt, Njemačka, a u maloprodaju u Hrvatskoj proizvod stavlja Müller trgovina Zagreb d.o.o. Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, navodi HAPIH.

''Sigurnost naših kupaca, pogotovo djece, jako nam je važna. Želimo biti dosljedni svojoj odgovornosti i informirati kupce o mogućim opasnostima, sigurnosnim opaskama, upozorenjima o proizvodima te povlačenjima proizvoda'', stoji u Müllerovom priopćenju.

>> FOTO Najluksuznije jurilice svijeta stigle u Dubrovniku: Automobili iz snova od čijih cijena boli glava..

Trgova?ki centar Stop & shop, trgovina Muller
1/27

POVEZANI ČLANCI:



 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije