DUPLO SKUPLJA U HRVATSKOJ

Omiljena čokolada i dalje diže prašinu: U BiH znatno jeftinija, košta svega 3 eura. Oglasili se iz Kandita

Foto: Čitatelj
1/3
06.09.2024.
u 18:26

Uočili ste drastično poskupljenje nekog proizvoda? Od nove cijene vam se digla kosa na glavi? Javite nam na dojavi@vecernji.net ili na WhatsApp +385916300147

Poskupljenja su postala glavna tema razgovora među građanima u posljednje vrijeme, a cijene osnovnih i popularnih proizvoda neprestano rastu. Nedavno smo pisali o velikom skoku cijene Kanditove čokolade s rižom od 300 grama, koja je u Hrvatskoj s 6,29 eura skočila na 8,99 eura. Nakon par dana stigao nam je odgovor iz Kandita u kojem su pojasnili kako je cijena čokolade ipak spuštena na na 6,19 eura. Međutim, najnovija informacija koja nas je danas iznenadila dodatno je dolila ulje na vatru – ista ta čokolada u Bosni i Hercegovini košta duplo manje.

Naime, čitatelji iz BiH javljaju da ista Kandit čokolada s rižom od 300 grama u njihovim trgovinama u Modrićima košta znatno manje, svega 5,85 konvertibilnih maraka. Kada preračunamo u eure, to iznosi otprilike 2,99 eura, što znači da je u BiH gotovo duplo jeftinija nego u Hrvatskoj. ''Dal je moguće da razlika u cijeni bude 100%'', kazala nam je čitateljica. 

Kontaktirali smo Kandit za komentar na ovu situaciju. Evo što su nam odgovorili: "Postoji razlika u strukturi dvaju tržišta. Naime, proizvođač ne utječe na finalnu cijenu proizvoda na polici. U ovom slučaju riječ je o akcijskoj cijeni, a moramo naglasiti javnosti da ne možemo uspoređivati redovnu cijenu s kataloškom akcijskom cijenom." kažu iz Kandita. 

*uočili ste drastično poskupljenje nekog proizvoda? Od nove cijene vam se digla kosa na glavi? Javite nam na dojavi@vecernji.net ili na WhatsApp +385916300147

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO 'Najezda' u pulskom akvariju: Pogledajte nevjerojatne boje tropskih leptira

1/17
Ključne riječi

Komentara 20

SK
skipper_
19:51 06.09.2024.

Postoji jedan tako jednostavan lijek za ovo koji Hrvati nikako da shvati - NE KUPOVATI. Oni žive od nas a ne mi od njih. Na tržištu postoji toliko stranih čokolada po znatno jeftinijoj cijeni a jednako kvalitetne i/ili bolje. Ali ne, Hrvati kad dođu u trgovinu trpaju samo i uopće ne gledaju cijenu a onda kad pojedu gledaju koliko su platili pa kukaju po društvenim mrežama kako ih netko "pljačka", nitko vas ne pljačka sami ste si krivi kad ovakvo što financirate..

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
19:33 06.09.2024.

Kandit ima takvu negativnu reklamu s tom glupom i besmislenom stiropor čokoladom da bi im najpametnije bilo da ju podijele beskućnicima i prestanu proizvoditi

IH
iron.hide.54966
21:49 06.09.2024.

Omiljena? Ja znam kome nije nikad bila omiljena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije