tužbe u SAD-u

Tužili Facebook: Tvrde da dijeli podatke iz privatnih poruka oglašivačima

Facebook
Foto: DPA/PIXSELL
03.01.2014.
u 10:35

Glasnogovornica Facebooka za Business Insider rekla je da optužbe ne stoje i da će se snažno braniti.

Matt Campbell, odvjetnik i politički blogger iz Arkansasa, i Michael Hurley iz Oregona u SAD-u tužili su Facebook zbog navodne uporabe podataka iz privatnih poruka radi aktivacije oglasa, piše Business Insider.

Srž njihove tužbe odnosi se na pristup oglašivača privatnim porukama korisnika Facebooka. U tužbi se navodi da unatoč tome što je slanje privatnih poruka preko Facebooka predstavljeno sasvim drukčije, kompanija sustavno presreće privatne Facebook-poruke prateći sadržaj komunikacije korisnika, a takva praksa omogućuje Facebooku da prikuplja podatke korisnika i profitira od tih podataka tako da ih dijeli s trećim stranama – oglašivačima, marketingom i ostalim prikupljačima podataka.

Glasnogovornica Facebooka za Business Insider rekla je da optužbe ne stoje i da će se snažno braniti.

>> Tinejdžeri ga više ne vole: 'Facebook je mrtav i pokopan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije