ODLAZAK PRETPLATNIKA

World of Warcraft u par mjeseci izgubio 1,3 milijuna korisnika

wow,world of warcraft
Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
09.05.2013.
u 16:10

Activision Blizzard za ovaj veliki pad zanimanja krivi rast popularnosti besplatnih igara

Broj pretplatnika na World of Warcraft ove je godine dramatično pao, izvijestio je izdavač te internetske video-igre Activision Blizzard, prenosi BBC. Naime, igru je od siječnja do ožujka napustilo 14 posto korisnika, to jest 1,3 milijun. Većina tih pretplatnika nalazi se na Istoku, unatoč naporima tvrtke da privuče korisnike s tamošnjih tržišta.

Kalifornijska tvrtka za ovaj veliki pad zanimanja krivi rast popularnosti besplatnih igara.

- Važno je primijetiti da se priroda internetskih igara promijenila, a okružje je postalo daleko kompetitivnije. Kako bismo se pozabavili time, radimo na češćem objavljivanju novih sadržaja kako bi naši igrači dulje ostali angažirani te kako bi se manje aktivnim igračima bilo lakše vratiti u igru - rekao je glavni izvršni direktor tvrtke Bobby Kotick ulagačima u srijedu.

No, nije sve tako sivo - unatoč gubitku velikog broja korisnika WoW ih i dalje ima 8,3 milijuna, čime je i dalje najpopularnija pretplatnička internetska igra na svijetu.

>> VIDEO Hakeri upali u World of Warcraft i pobili sve igrače!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije