Unplugged

YouTube planira uvesti uslugu gledanja televizije putem interneta

youtube
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
05.05.2016.
u 16:28

Usluga bi se na tržištu mogla naći već iduće godine, pokazalo je izvješće objavljeno u srijedu

YouTube, popularna mreža za razmjenu videozapisa, planira uvesti uslugu gledanja programa kabelske televizije preko Interneta, za koju bi se plaćala određena pretplata.

Prioritet You Tubea je kreiranje takve usluge, nazvane ''Unplugged'', koja bi se na tržištu mogla naći već iduće godine, pokazalo je izvješće objavljeno u srijedu, koje se poziva na neimenovane izvore dobro upućene u ta pitanja.

Izvršni direktori You Tubea o tim su planovima razgovarali s vodećim medijskim kompanijama, poput Viacoma, NBCUniversala i Twenty-First Century Foxa, no tek trebaju ishoditi prava za sve sadržaje, kazali su neimenovani izvori za agenciju Bloomberg.

YouTube je u sastavu tvrtke Alphabet, koja je u vlasništvu Googlea, a ističe se u privlačenju gledatelja i prihodima.

Lani je YouTube uveo uslugu Red, gdje se videozapise bez reklama može gledati uz mjesečnu pretplatu od 10 dolara u Sjedinjenim Državama.

Na upit iz AFP-a iz YouTubea su odbili komentirati izvješće u vezi s ''Unpluggedom''.

>> Google udara na TV: 'Oglasi na YouTubeu puno su učinkovitiji'

>> Prije 9 godina na YouTube je postavljen prvi video

Komentara 2

PU
pulizg
11:21 06.05.2016.

a kaj bumo onda i dalje placali pretplatu hrtu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije