Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.04.2013. u 12:00

Ministar Jakovina nije uspio voditi ni seosku poljoprivrednu apoteku

Vladimir Ferdelji, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, izjavio je za Glas Slavonije da bi svim članovima Vlade trebalo dati da barem mjesec dana vode svoju privatnu tvrtku i pokušaju živjeti od toga. “Onda bi možda razumjeli kakvu štetu pojedinim potezima čine gospodarskom sektoru“, kaže Ferdelji.

Ideja je odlična, ali time ipak ne treba zamarati sve članove Vlade. Neki su već, i to neuspješno, vodili svoje privatne tvrtke i nisu od toga uspjeli preživjeti. Primjerice, ministar Jakovina nije uspio voditi ni seosku poljoprivrednu apoteku.

Amerikanci sa zanimanjem razgledali bivšeg šefa Plinacra

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, početkom tjedna na važan službeni put u SAD u potrazi za investitorima poveo je Mladena Antunovića, koji trenutačno nema nikakvu funkciju. Riječ je o istom onom Antunoviću koji je prije mjesec dana smijenjen s mjesta predsjednika uprave Plinacra, formalno zbog loših rezultata, a dijelom i zbog zapošljavanja supruga ministrice Mrak Taritaš. Novi list piše da su iz Ministarstva gospodarstva pojasnili da je Antunović bio najavljen Amerikancima još prije smjena u Plinacru “pa ga se sada, da se ne obrukamo, moralo tamo i odvesti”. Možemo se samo nadati da je Antunović ostavio dobar dojam na Amerikance i da se nismo “obrukali”.

Firma supruga Vesne Pusić 
privlači milijunske investicije

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, našla se pod povećalom Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa nakon prijave da u imovinskoj kartici nije navela udjele supruga Jurgisa Oniunasa u podružnicama tvrtke Ascendant u Srbiji, BiH i Sloveniji. Ascendant je inače investicijska banka koja trenutačno radi na dva projekta prikupljanja investicijskog kapitala u vrijednosti većoj od 150 milijuna eura. Šteta što ne smiju prikupiti nešto i za hrvatsku vladu. Tek bi to bio sukob interesa.

Zbog Lesara bi na najvećem gubitku bili zastupnici SDP-a

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista, predložio je smanjenje plaća svih državnih dužnosnika za 21 posto. Lako je laburistima, njih je jedva šest u Saboru, a SDP bi morao skresati plaće za 58 zastupnika i 16 ministara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?