Poslovni rezultati

Croatia Airlines ostvarila neto gubitak od 100,47 milijuna kuna

let
PIXSELL
28.05.2010.
u 12:18

U prvom kvartalu je CA prevezla 280 tisuća putnika što je za sedam posto manje u odnosu na 2009. U domaćem prometu broj putnika je smanjen za 14 posto, dok se međunarodni putnički promet smanjio za tri posto u odnosu na isti kvartal lani.

Croatia Airlines ostvarila je neto gubitak od 100,47 milijuna kuna u prvom tromjesečju ove godine, što uprava u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi objašnjava "sezonski zimski slabijim prometom i popunjenošću". Ukupni prihodi Croatije Airlinesa u prvom tromjesečju ove godine iznosili su 274,4 milijuna kuna, dok su u isto vrijeme prošle godine iznosili 335,9 milijuna. Ukupni rashodi u prvom kvartalu ove godine bili su 374,8 milijuna kuna, a lani 374,1 milijun kuna. Dok je gubitak sada iznosio 100,47 milijuna kuna, u isto vrijeme lani on je bio 38,22 milijuna kuna.

Ova usporedba pokazuje veliki i nerealni indeks podbačaja putničkog prometa zbog metodoloških razlika u izradi izvješća, objašnjava uprava hrvatskoga nacionalnog zračnog prijevoznika i ističe kako se podbačaj na razini ostvarenih "flown" rezultata očekuje najviše na razini manjeg broja putnika u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iz uprave dodaju da su rezultati za 2009. računovodstveno evidentirani po "sales principu", odnosno prema ostvarenoj prodaji karata koja uključuje i prihod od putnika koje je Croatia Airlines prevezla u budućim razdobljima, dok su za ovu godinu iskazani na "flown principu", tj. na temelju prevezenih putnika.

U prvom tromjesečju je Croatia Airlines prevezla 280 tisuća putnika što je za sedam posto manje u odnosu na 2009. U domaćem prometu broj putnika je smanjen za 14 posto, dok se međunarodni putnički promet smanjio za tri posto u odnosu na isti kvartal lani.

Komentara 9

Avatar bok
bok
13:43 28.05.2010.

...ocito ima previs preplacenih i nesposobnih direktorcica s svojim soferima itd... Klasika za drzavne tvrtke diljem svita

UK
Ugo Kajvez
13:51 28.05.2010.

Croatia Airlines je potalo potrčkalo i zakrpa njemačke lufthanse .............. to je glavni problem .........

VI
vidimškoj
12:38 28.05.2010.

a kolika će bit otpremnina u nadzornom odboru????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije