Do novog direktora burze uz pomoć "headhuntera"

Roberto Motušić
Sanjin Strukić/24sata
02.02.2010.
u 20:09

Praksa angažiranja "headhuntera" nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one iz financijskog sektora u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije

Nadzorni odbor Zagrebačke burze sutra bi trebao donijeti odluku o ponovljenom odabiru direktora burze i načinu njegova izbora. Već je, naime, objavljen javni natječaj, ali niti jedna od šest prispjelih ponuda ne zadovoljava kriterije, a to će se i javno priopćiti nakon današnje sjednice NO-a. S obzirom na to da se izbor direktora burze javnim natječajem nije pokazao dobrim, predstavnici NO-a odlučili su da će odabir obaviti uz pomoć headhuntera.

Praksa angažiranja headhuntera nije neobična i koriste je gotovo sve kompanije, a posebno one ih financijskog sektora, u kojemu već godinama nedostaje kadra za vodeće pozicije. Naime, jasno je da se na natječaj neće javiti osobe koje već imaju rejting na tržišu, odnosno najkvalitetniji kandidati iz struke jer takve osobe u načelu čekaju da se njih pozove, ali i traže diskreciju.

Imena šest kandidata koji su se javili na javni natječaj ne mogu se doznati, a to i ne čudi s obzirom na to da je vjerojatno riječ o osobama koje su zaposlene te imaju obveze prema svom poslodavcu.

Odluka o izboru novog direktora burze donesena je nakon što je jedna skupina sudionika tržišta kapitala prošle godine izrazila nezadovoljstvo radom sadašnje uprave na čijem je čelu Roberto Motušić, a zbog premalo novih proizvoda i usluga na burzi. A upravo je Motušić prije nešto više od tri godine postavljen na čelno mjesto burze s istim ciljem – razvoja. Iako je imao jasnu viziju, u tome ga je spriječila kriza, ali i ponovna razilaženja stajališta sudionika na tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije