rezultati

Dobit H&M-a 25 posto veća u drugom kvartalu

šoping
Pixsell
24.06.2010.
u 14:38

Bez obzira na pad maloprodaje širom svijeta, prihodi su im se povećali, a velik rast dobiti mogu zahvaliti nižoj vrijednosti dolara, cijenama sirovina i smanjenju rashoda.

Dobit švedskog modnog lanca Hennes & Mauritza porasla je u drugom kvartalu ove godine 25 posto, na 5,2 milijarde kruna, u odnosu na isto razdoblje lani kad im je dobit bila 4,2 milijarde kruna. Bez obzira na pad maloprodaje širom svijeta, prihodi su im se s lanjskih 26,5 milijardi kruna u prvih pola godine, u 2010. povećali na 27 milijardi kruna, a velik rast dobiti mogu zahvaliti nižoj vrijednosti dolara, cijenama sirovina i smanjenju rashoda.

H&M, za razliku od mnogih drugih lanaca, planira širenje poslovanja i otvara novih 180 dućana, dok će ih zbog pada prometa zatvoriti tek 14, u Njemačkoj, SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kini i Italiji. Hrvatska je jedna od novih zemalja u koje će se proširiti sljedeće godine, a nova su tržišta i Turska, Rumunjska i Maroko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije