Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražit će i rješenje za pogođene klijente

Erste banka donira dva milijuna kuna za pomoć stradalima od potresa

Pust grad Glina nakon potresa koji ju je potpuno uništio
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
04.01.2021.
u 12:56

Ukupni iznos bit će ravnomjerno podijeljen i uplaćen jedinicama lokalne samouprave: Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Sisku, Gradu Petrinji i Gradu Glini

Erste grupa donira dva milijuna kuna za pomoć područjima stradalima u potresu. Milijun kuna osigurala je Erste banka, u suradnji s članicama svoje grupe u Hrvatskoj, Erste Card Clubom i Erste Leasingom, a dodatnih milijun kuna donirat će njezini dioničari, Erste Group iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza. Ukupni iznos bit će ravnomjerno podijeljen i uplaćen jedinicama lokalne samouprave: Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Sisku, Gradu Petrinji i Gradu Glini.

- Uz izraze suosjećanja sa svim stanovnicima pogođenih područja, a posebno s onima koji su u potresu izgubili svoje najmilije, nadamo se da će se posljedice ove velike elementarne nepogode sanirati u što je moguće kraćem roku. Na ovaj način nastojimo dati svoj doprinos te pomoći građanima i tijelima lokalne samouprave u tim naporima. Ujedno bismo željeli zahvaliti i korisnicima naše Keks Pay aplikacije, koji su se u velikom broju odazvali na poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji Zaklade Solidarna i Fonda 5.5, te donirali iznos od oko 1,9 milijuna kuna za iste namjene - istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke.

Najavili su i da će banka u idućem razdoblju posebnu pozornost posvetiti svojim klijentima s područja Sisačko-moslavačke županije. U izravnoj komunikaciji, ovisno o potrebama i okolnostima u kojima se pojedini od njih nalaze, nastojat će, kažu, pronaći optimalno rješenje.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:13 04.01.2021.

tzv.erste banci i inim "bankama " u hrvatskoj bi trebalo razrezati i naplataiti porez na imovinu od samo 2% i hrvatska be bi imala problema...a ako nakon toga be zele poslovati u hrvatskon treba im se zahvaliti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije