PROMO

EURO V goriva na 400 Ininih postaja

ina
Arhiva VL
PR
Autor
PR članak
22.12.2010.
u 13:18

Riječ je o novim niskosumpornim gorivima, bezolovnom motornom benzinu EUROSUPER BS 95 i dizelskom gorivu EURODIESEL BS

Početkom srpnja INA je dovršila proces uvođenja EURO V goriva na svoje benzinske postaje. Riječ je o novim niskosumpornim gorivima, bezolovnom motornom benzinu EUROSUPER BS 95 i dizelskom gorivu EURODIESEL BS kojima najveća hrvatska naftna kompanija u potpunosti zadovoljava zahtjeve europske norme EN 228 i EN 590


Projekt modernizacije Rafinerija
Prilagođavajući se potrebama i trendovima tržišta, kako domaćeg tako i europskog, a s ciljem postizanja pune iskoristivosti rafinerijskih postrojenja, učinkovitijeg poslovanja te osiguranja dugoročno održivog razvoja kompanije, INA je još 2005. pokrenula ciklus ulaganja u izgradnju i obnovu rafinerijskih postrojenja u Sisku i Rijeci.

Projekt modernizacije Rafinerija pokazao se nužnim, jer uz mogućnost proširenja rafinerijskih kapaciteta, primarno donosi i dodatnu prednost korištenja tehnologije koja ima manji utjecaj na okoliš, a ujedno podiže razinu iskoristivosti i profitabilnosti rafinerijske prerade. Tako će INA ispuniti sve zahtjeve kvalitete goriva sukladno europskim standardima, čime će kompanija ojačati svoju poziciju na postojećim tržištima te omogućiti prodor na gravitirajuća tržišta.

Poboljšanje kvalitete zraka

Nova goriva EURO V osiguravaju punu učinkovitost sustava za obradu ispušnih plinova, ugrađenih u vozila kako bi se osiguralo dostizanje vrlo strogih zahtjeva za kvalitetom ispušnih plinova prema direktivama EU koje se odnose na zaštitu okoliša i zdravlja ljudi.
Postavljeni zahtjevi prvenstveno se odnose na smanjivanje ugljikova monoksida (CO), krutih čestica, emisije ugljikovodika (CH) i dušikovih oksida (NOx) u cilju poboljšanja kvalitete zraka.

Koja je razlika između goriva, dovoljno govori podatak da je količina sumpora s 50 mg/kg (EURO IV) smanjena na manje od 10 mg/kg (EURO V).
Među velikim brojem parametara, upravo sadržaj sumpora najviše utječe na učinkovitost sustava za obradu ispušnih plinova u vozilima i razinu emisija ispušnih plinova. Drugim riječima, INA smanjenjem sumpora u gorivu osjetno reducira utjecaj na okoliš, poboljšava ekonomičnost prerade nafte i, u konačnici, „čuva“ vozila svojih potrošača.

Kako INA u svim segmentima svog poslovanja posebnu pozornost pridaje okolišu, proizvodi EURO V kvalitete jedan su od doprinosa ukupnim nastojanjima i aktivnostima u očuvanju okoliša, smanjenju emisija ispušnih plinova i poboljšanju kvalitete zraka.

EURO V na 400 Ininih postaja
Ovi proizvodi dostupni su na 400 Ininih benzinskih postaja diljem Hrvatske. Više informacija možete pronaći na www.ina.hr

EURODIESEL BS
Niskosumporno dizelsko gorivo, odnosno proizvod koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskim svojstvima odgovara važećoj europskoj normi EN 590. Sadržaj ukupnog sumpora iznosi najviše 10 mg/kg.

EUROSUPER BS 95
Niskosumporni bezolovni motorni benzin, koji po svim zahtjevima kvalitete i primjenskim svojstvima odgovara istoj vrsti benzina u EU, sukladan je zahtjevima važeće europske norme EN 228. Sadržaj sumpora je najviše 10 mg/kg.

Ključne riječi
INA

Želite prijaviti greške?