Kreditna agencija

Fitch izglede Hrvatske sa 'stabilnih' snizio na 'negativne'

26.05.2015., Split - Okrugli stol na temu Stabilnost financijskog sustava - znacaj za hrvatsko gospodarstvo na 11. medjunarodnom znanstvenom skupu Izazovi Europe: Rast, konkurentnost, nejednakost. Sudionici okruglog stola: boris Vujcic, Boris Lalovac,Zdes
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
01.08.2015.
u 09:38

Fitch javlja kako je deficit opće države prošle godine dosegnuo 5,7 posto BDP-a, 0,3 posto više nego 2013. godine

Kreditna agencija Fitch Ratings dugoročni je kreditni rejting Hrvatske u stranoj valuti potvrdila na 'BB' i na 'BB+' u domaćoj valuti, ali je smanjila procjenu izgleda sa 'stabilnih' na 'negativne'

Fitch javlja kako je deficit opće države prošle godine dosegnuo 5,7 posto BDP-a, 0,3 posto više nego 2013. godine i 1,3 posto više od ciljane razine iz programa konvergencije koji je Vlada usvojila u travnju prošle godine.

Posljedica je to, slabijih prihoda zbog niže nego što se očekivalo inflacije i rasta gospodarstva. Vlada je, kako napominje agencija, povećala ciljani proračunski deficit u 2015. godini s prethodnih 3,5 na 5 posto BDP-a.

>> Standard & Poor hrvatske izglede sa 'stabilnih' promijenio u 'negativne'

Komentara 7

BL
bellator luminis
10:56 01.08.2015.

Znači deficit porastao u odnosu na prošlu godinu 0.3 posto i sad je 5.7 posto a vlada se ubi hvaleći o rastu bdp od 0.1 posto i kakti izlazimo iz krize, je, je, malo morgen!!

DU
Deleted user
13:19 01.08.2015.

sad ce ministar to sa smarthphone aplikacijom rijesiti... klik i odmah im javi koji mali obrtinik je zamracio 20kn iz proracuna... kako nas muljaju kao klince u vrticu... najgore od svega sto gluha baukova izjava o predsjednici odvuce paznju ii to svi citaju i kkmentiraju, cisti spin da se nedigne prasina iako cemo najvjerovatnije u 9.mj morati u rebalans jer nismo ostvarili nabrijane planove prihoda pa smo podigli zaduzenja do neba... ali o tom nema emisije otvoreno i siroke rasprave strucnjaka... nego nam se prasina baca sa mamicem, baukom i slicnim nebitnim temama za RH..

ST
stefj
21:55 02.08.2015.

Očito je Grčka sve bliže i bliže... Porezi nikad veći, zaposlenost nikad manja, zaduženje nikad više, ... To nam je donijela ova vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije