TJEDNI PREGLED

Fondovi u plusu, dobitnik CROBEX10

zse
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.08.2015.
u 16:51

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se devet dioničkih te jedan mješoviti fond

Protekli tjedan od 78 aktivnih otvorenih investicijskih fondova poraslo je njih 46, ali su samo dva fonda ostvarila rast veći od jedan posto, prenosi hrportfolio.hr. Ukupno je 32 fondova tjedan završilo u crvenom, a njih osam palo je više od jedan posto.  

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalazi se devet dioničkih te jedan mješoviti fond. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,24 do -4,47 posto.  

U proteklom je tjednu od 29 dioničkih fondova, njih 13 poraslo. Najviše je vrijednost uvećana indeksnom fondu CROBEX10 koji je ostvario tjedni rast od +1,24 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima. Portfelj fonda CROBEX10 sastavljen je od 10 najlikvidnijih dionica sa Zagrebačke burze. Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijedi OTP indeksni s tjednim rastom od 1,08 posto te Platinum Blue Chip koji je porastao za 0,87 posto. Najveći pad bilježe fondovi KD Nova Europa koji je pao za 4,47 posto i NETA US Algorithm s padom od 3,65 posto, a za njima slijedi NETA Global Developed (-2,74%).

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

>> Odličan tjedan za fondove, ZB euroaktiv u porastu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije