UPOZORENJE EK

Građevinski otpad mora se gospodarski iskoristiti

građevinski otpad
Nikola Cutuk/PIXSELL
15.09.2017.
u 06:35

Građevinski i otpad od rušenja prijetnja su okolišu i ozbiljan izazov za EU.

Komisija EU predstavila je u HGK protokol Europske unije za gospodarenje građevinskim otpadom te poručila da to ne smije ostati neiskorišten resurs.

– Građevinski i otpad od rušenja prijetnja su okolišu i ozbiljan izazov za EU. Svake godine nastaju dvije tone tog otpada po stanovniku Europe. Stvari za sada ne samo da izgledaju loše i ružno, nego je riječ o resursima koje nismo iskoristili.

Protokol treba pomoći da se otpad koristi, a dobra kvaliteta materijala koji se koristi u građevinarstvu donosi povjerenje i stvara povećanu potražnju na tržištu za takvim materijalima – istaknuo je Wojicech Klimek, predstavnik Europske komisije. Prema procjenama HGK, u 2015. proizvedeno je oko 1,2 milijuna tona građevinskog otpada, od kojeg je dobar dio moguće reciklirati. No za to trebamo sagraditi reciklažna dvorišta, poručili su. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije