regija

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić podnio ostavku

Radovan Jelašić
Arhiva VL-a
24.03.2010.
u 00:55

Jelašić je objavio da odstupa iz osobnih razloga te da nije bio izvrgnut političkim pritiscima. U nedavnom intervjuu koji je dao Večernjem listu, sad već bivši guverner nije spomenuo mogućnost odstupanja.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić podnio je neopozivu ostavku. Na konferenciji za medije Jelašić je objavio da odstupa iz osobnih razloga te da nije bio izvrgnut političkim pritiscima. Dužnost će obnašati do izbora novog čelnika središnje monetarne institucije, što je dio dogovora s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem.

U nedavnom intervjuu koji je dao Večernjem listu, sad već bivši guverner nije spomenuo mogućnost odstupanja te je najavljivao planirane akcije središnje banke u 2010. godini, ponajprije usmjerene na održanje stabilnosti dinara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije