Širenje poslovanja

InterCapital nudi novu uslugu - osiguranje i reosiguranje

Osiguranje
Ivica Galović
15.04.2010.
u 13:10

S potencijalnim klijentima već se razgovara kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.

Investicijsko društvo Intercapital širi svoje poslovanje na posao posredovanja u osiguranju i reosiguranju. Ta, prije svega javnosti poznata tvrtka u poslovima na tržištu kapitala odlučila je zbog stanja na tržištu redefinirati svoj biznis. Tako su, primjerice, trgovanje vrijednosnicama većinom orijentirali na zapadna tržišta, a sada i poslovanje proširili na osiguranje i reosiguranje.

- Trenutačno je na domaćem tržištu registrirano 27 posrednika, no sigurni smo da ima mjesta i za njih više - rekao je Ivica Vučetić iz Intercapital riska na konferenciji za novinstvo.

Dodaje kako je, primjerice, u Sloveniji registrirano 80 posrednika, u Slovačkoj 300. Također, kod nas se tek samo tri posto premije ostvaruje preko posrednika, dok je na zapadu to i iznad 50 posto. Izvršni direktor Intercapital riska Krešimir Tomašić potvrđuje da se već razgovara s klijentima, kako s tvrtkama tako i osiguravajućim društvima, kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.

Primjerice, postoji niz osiguranja za financijske usluge, pa tako bi tvrtke mogle češće osiguravati svoju dobit ako se zbog nekog štetnog događaja proizvodnja zaustavi. Postoje i usluge kojima se pojedinci mogu zaštiti izlaskom na tržište kapitala. Zbog toga, smatra Tomašić, postoji niz područja novih osiguranja za klijente i ponude za domaća osiguravajuća društva, no i dodaje da isto tako, ako ne bude interesa za pojedinom uslugom među domaćim osiguravajućim društvima, mogu je tražiti na stranom tržištu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije