Raspisan natječaj

Iz IPARD-a tvrtkama i lokalnoj samoupravi do 7 milijuna kuna

ribnjak
arhiva VL
07.12.2010.
u 13:59

Najveća je vrijednost prihvatljivih ulaganja po projektima iz ruralnog turizma, tradicijskih obrta, proizvodnje gljiva... 150.000 eura, a za obnovljive izvore energije do 675.000 eura. Potpora iznosi do 50% od tog iznosa

Resorno ministarstvo i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisalo je prvi krug natječaja IPARD programa za mjere 301 i 302, odnosno za poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture te diverzifikacije i razvoja ruralnih gospodarskih aktivnosti.

U sklopu mjere 301 jedinice lokalne samouprave (općine i gradovi koji imaju do 10.000 stanovnika) mogu ostvariti potporu za ulaganja u sektoru kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda, lokalnih nerazvrstanih cesta, toplana na biomasu i protupožarnih cesta. Najveći iznos potpore je do 100% od ukupno prihvatljivih ulaganja, odnosno kod sektora lokalnih nerazvrstanih cesta i protupožarnih cesta povrat može iznositi do 3 milijuna kuna, a kod sektora kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda i toplana na biomasu do 7 milijuna kuna.

S raspisivanjem natječaja za mjeru 302 potencijalni će korisnici moći ostvariti potporu za ulaganja unutar sektora: ruralni turizam, tradicijski obrti, izravna prodaja, slatkovodno ribarstvo, uslužne djelatnosti u ruralnom području, pogoni za preradu na farmama, proizvodnja gljiva i obnovljivi izvori energije.

Potencijalni korisnici su fizičke i pravne osobe (mikropoduzetnici) u sustavu PDV-a, 100% u privatnom vlasništvu ili sa do 25% državnog vlasništva, vlasništva jedinica lokalne i/ili regionalne samouprave i/ili Grada Zagreba. Najveća ukupna vrijednost prihvatljivih ulaganja po projektu je 150.000 eura (oko 1,09 milijuna kuna), osim za ulaganja u obnovljive izvore energije - do 675.000 eura (oko 5 milijuna kuna). Potpore će iznositi do 50% tog iznosa, a rok za zaprimanje prijava je od 3. siječnja do 31. ožujka 2011.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije