S & P

Koncernu Agrokor potvrđen dugoročni rejting na ‘B’

todoric
Slavko Midžor/Pixsell
31.05.2011.
u 16:22

Potvrda Agrokorova postojećeg rejtinga odražava istek njegove ponude za 23 posto udjela u Mercatoru.

S obzirom na to da, kako se ističe u priopćenju, Agrokor u najbližoj budućnosti vjerojatno više neće davati novu ponudu za Mercator, agencija za izdavanje kreditnih rejtinga Standard & Poor’s potvrdila je dugoročan rejting Todorićeve kompanije na ‘B’.

U priopćenju S&P-a piše, naime, kako potvrda Agrokorova postojećeg rejtinga odražava istek njegove ponude za 23 posto udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu robe široke potrošnje Mercatoru, koja na koncu nije prihvaćena, pa više ne razmatraju snižavanje Agrokorova rejtinga, kojemu je prognoza stabilna.

Standard & Poor’s tako je potvrdio Agrokorov rejting za dugoročno korporativno zaduživanje te rejtinge za osigurane i neosigurane zajmove s prvenstvom naplate na ‘B’. Uklonjeni su i svi Agrokorovi rejtinzi iz CreditWatcha, koji su od 7. travnja imali negativnu prognozu. Među ostalim, u S&P-u napominju da je prognoza Agrokorova rejtinga stabilna i zbog tvrtkine sposobnosti reprogramiranja kratkoročnog duga u kontekstu stabilna generiranja novčanog tijeka.

Komentara 1

RO
rotten
22:18 31.05.2011.

a još da znaju koliko para agrokor muze kroz državne subvencije ne da bi mu davali bolji kred.rejting nego bi bankari pohodili todorica sa ugovorima o kreditiranju na bianco iznos

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije